Liste krizi devam ediyor: Akşener'e "Koray Aydın'a görev vermeyin" ziyareti

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda yaşanan “oy verilmeyecekler” listesi krizi devam ediyor. Son olarak milletvekillerinin yeni oluşturulacak Başkanlık Divanı’nda, Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a yer verilmemesini istediği öne sürüldü.

GÜNDEM 26.09.2020, 14:26
Liste krizi devam ediyor: Akşener'e "Koray Aydın'a görev vermeyin" ziyareti

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda yaşanan “oy verilmeyecekler” listesiyle çıkan krizde, milletvekilleri devreye girip Genel Başkan Meral Akşener’le görüştü.

Hürriyet’te yer alan habere göre, milletvekillerinin yeni oluşturulacak Başkanlık Divanı’nda, listeyi yapıp delegelere dağıttığı öne sürülen Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a yer verilmemesini istediği öne sürüldü

‘ŞU AN SUSUYORUM, GÖZLEMLİYORUM’

Akşener’in kapısını çalan milletvekilleri rahatsızlıklarını dile getirdi. 20 milletvekilini temsilen Subaşı ve Erel, Akşener ile İstanbul’da 3 saatlik görüşme yaptı. Akşener’in kurultayla ilgili tartışmanın sosyal medyada yapılmasına çok üzüldüğü belirtilirken, moralinin de bozuk olduğu öğrenildi.

Akşener’in üç saat süren görüşmede, “Şu an susuyorum, gözlemliyorum” dediği öğrenildi.

İYİ Parti’nin TBMM Grubu seçimi 1 Ekim’de yapılacak. Bu arada kulislerde, Aydın’ın Akşener ile görüşerek kendisine görev vermemesini isteyeceği öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti'nin 2'nci Olağan Kurultay’da dağıtılan “İlk 75’te de olsa tercih edilmeyecekler” listesinde, partinin önemli isimlerinin yer aldığı görülmüştü. Listede, milletvekilleri Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Hayrettin Nuhoğlu, Ayhan Erel Feridun Bahşi, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer gibi isimler yer almıştı.

Partinin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulu’na (GİK) aday bile olmadığını belirten İsmail Koncuk’un “Koltuk onların, adamlık bizim olsun” sözleriyle başlattığı tartışma giderek alevlenmişti.

Yorumlar (0)