banner773

KUŞADASI’NDA KRİZ MASASI 24 SAAT GÖREVDE

Ege Denizi’nde yaşanan ve gece boyu artçı sarsıntıları süren 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Kuşadası’nda bir yandan hasar tespit çalışmaları sürerken bir yandan da evlerine giremeyen vatandaşlar için gerekli önlemler alınmaya devam ediliyor. Çalışmalar Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kurulan ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in başkanlık ettiği kriz masası tarafından yürütülüyor.

GÜNDEM 31.10.2020, 14:35
KUŞADASI’NDA KRİZ MASASI 24 SAAT GÖREVDE

Ege Denizi’nde dün yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından vakit kaybetmeksizin tüm birimleri ile birlikte sahaya çıkan Kuşadası Belediyesi, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Kaymakamlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AFAD ile koordine içerisinde çalışan Kuşadası Belediyesi vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor.

TÜM BİRİMLERİMİZLE SAHADAYIZ

Hasar tespit çalışmaları sürerken İbramaki Sanat Galerisi’nde bir koordinasyon toplantısı düzenlendi. Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları ile birim müdürlerinin katıldığı toplantıda yürütülen çalışmalar ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, başta İzmirliler olmak üzere depremden zarar gören herkese geçmiş olsun dileklerini iletti. Kuşadası’nda depremden kaynaklı can kaybı veya yaralanma vakasının yaşanmadığını ifade eden Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’ne 800 adet hasar başvurusu yapıldığı bilgisini verdi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde 15 binanın ağır hasarlı olduğunun tespit edildiğini belirten Başkan Ömer Günel “Ağır hasar alan binalarda ikamet eden vatandaşlarımıza gerekli uyarılar yapılarak bu binaların tahliyesi sağlandı. Ağır hasarlı binalarda yaşayan ve gidecek yeri olmadığını beyan eden 36 vatandaşımız otellere yerleştirildi. Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine girmek istemeyen ve geceyi açık alanlarda geçiren vatandaşlarımız için tarafımızdan gece boyunca 7 bin kase çorba ve ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. 100 adet battaniye, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Geceyi parklarda geçiren vatandaşlarımız için tüm parklar dezenfekte edildi. Evlerine girmek istemeyen vatandaşlarımız için kentimizin farklı noktalarında 10 adet çadır kuruldu. Öte yandan AFAD ile kurulan temaslarla Özer Türk Stadyumu’na en kısa süre içerisinde 50 adet çadır kurulması istendi” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelindeki hasar tespit çalışmalarını sürdüğü bilgisini veren Başkan Ömer Günel, vatandaşların mağdur olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN BÜLBÜL’DEN KRİZ MASASINA ZİYARET

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, çalışmalarını İbramaki Sanat Galerisi’nde sürdüren kriz masasını ziyaret etti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’den deprem sonrası yaşananlarla ilgili bilgi alan Aydın Milletvekili Bülbül, ihtiyaçların bir an önce giderilmesi için TBMM nezdinde girişimlerde bulunacağını söyledi.

Yorumlar (0)