Kritik toplantı başladı: Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabine toplantısı başladı. İç ve dış politikaya dair birçok konunun ele alınacağı toplantıda, gözler Kurban Bayramı'na ilişkin sokağa çıkma yasağı alınıp alınmayacağında olacak.

GÜNDEM 27.07.2020, 16:27 27.07.2020, 16:35
Kritik toplantı başladı: Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saray’da gerçekleşen toplantının saat 15.40’ta başladığı bildirildi.

Toplantıda iç ve dış politikaya dair konuların ele alınması bekleniyor. Ancak gözler, Kurban Bayramı ile ilgili alınacak kararda.

Koronavirüs salgını nedeniyle kamuoyunda bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu en çok merak edilen hususlardan biri.

Toplantıda, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyelerinin değerlendirileceği bildirildi. CNN Türk’ten Sena Alkan’ın verdiği bilgilere göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hem trafik denetimleri hem de kurban kesim yerleriyle ilgili denetimler hakkında kabineyi bilgilendirecek.

Toplantıda, Ayasofya’nın cami statüsünde ibadete açılması, Doğu Akdeniz ve Ege’deki NAVTEX ilanı sonrası yaşanan gelişmeler, Yunanistan’ın adaları silahlandırması, Libya’daki son durum ve Suriye meseleleri de ele alınacak.

Yorumlar (0)