KOSGEB sistemi çöktü, bakan esnafı suçladı

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Özcan’ın 27 Aralık 2016’da KOSGEB esnaf destekleme kredilerinin başvuru sürecinde yaşanan teknik aksamalarla ilgili verdiği soru önergesine Bakan Faruk Özlü’den yanıt geldi.

GÜNDEM 01.03.2017, 14:15 01.03.2017, 14:15
KOSGEB sistemi çöktü, bakan esnafı suçladı

Faruk Özlü yanıtında KOSGEB sistemini savunarak, aksaklığın esnaftan kaynaklı olduğunu iddia etti.

Birgün’de yer alan habere göre,  Ali Özcan, KOSGEB sisteminin gün boyu çökmüş olduğu, siteye ulaşılamadığını ve vatandaşların gece saatlerinde güçlükle yaptığı girişlerin sisteme yansımadığı eleştirilerini iletmişti. Özcan, bazı beyannamelerin çıktılarının elden alındığı ancak sisteme girilmesi tamamlanmadan kredilerin dağıtıldığını ifade etmişti.

CHP’li Özcan, Bakandan gelen yanıt üzerine ikinci bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

“Vatandaş başvuru gününde KOSGEB’in sitesine girmeye çalışıyor. Ancak site çökmüş vaziyette. Gece güçlükle girdiği başvurusunun çıktısını KOSGEB’e elden götürüyor. Sabah 8’de gittiği KOSGEB’de öğleden sonra sıra geliyor ve başvurusunu elden de teslim ediyor. Ancak sistem tekrar açıldığında başvurusunun hiç girilmediğini görüyor. Karı koca aynı anda başvuru yapıp, birinin girişi olduğu diğerinin olmadığı örnekler var. Bu konuda bu kadar şikâyet varken Bakan’ın suçu esnafa atması yanlıştır.”

Açıklama Niçin Grup Toplantısı Sonrasına Bırakıldı?

Küçük işletmeleri desteklemenin KOSGEB’in görevi olduğunu hatırlatan Özcan, 2017 senesi için verilecek kredilerin açıklamasının, AKP Grup toplantısı sonrasına bırakılmasını eleştirdi. “Devlet hepimizin devleti, hepimiz vergi veriyoruz. KOSGEB de Devletin Kurumu olduğuna göre AKP Grup toplantısında siyasi malzeme haline getirilmesi yanlıştır.” şeklinde konuştu. ​

 

Yorumlar (0)