Koronavirüste mutasyon paniği! Alarma geçildi

İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu Hollanda ve Belçika'da görülürken ülkelerde kısıtlamalar artırıldı. Yeni mutasyon orijinal virüse kıyasla daha hızlı yayılıyor, ancak daha ölümcül olduğuna inanılmıyor.

GÜNDEM 20.12.2020, 16:16
Koronavirüste mutasyon paniği! Alarma geçildi

İngiltere'de ortaya çıkan yeni corona virüs mutasyonu ile ilgili korkutan bir glişme yaşandı.

Yeni koronavirüs mutasyonunun Hollanda ve Belçika'da da görüldüğü açıklandı. Korkutan gelişmenin ardından alarma geçildi. 

TEK TARAFLI UÇUŞ YASAĞI

Hollanda hükümeti, yeni mutasyonun yayılmasını önlemek amacıyla İngiltere'den gelen yolculara tek taraflı uçuş yasağı getirdi. Hollanda Sağlık Bakanlığı, eskisine oranla yüzde 70 daha bulaşıcı olan yeni koronavirüs mutasyonunun Aralık ayı başında ülkede saptandığını açıkladı.

Bakanlık, virüsün Hollanda'ya nasıl ve nereden geldiğini araştırıyor.

4 YENİ MUTASYON VAKASI

BBC Türkçe'nin haberine göre; Leuven Üniversitesi'nden virolog Marc Van Ranst, mutasyona uğramış virüsün Belçika'da da görüldüğünü açıkladı.

Belçikalı uzman, incelenen 2 bin örnek içinde 4 yeni mutasyon vakası tespit ettiklerini ancak durumun henüz endişe verici boyutta olmadığını söyledi.

2 milyondan fazla vakanın görüldüğü İngiltere’de mutasyona uğramış corona virüsü paniği yaşanıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün yaptığı, “Mutasyon geçirmiş corona virüsü önceki virüse göre yüzde 70 daha bulaşıcı” açıklamasının ardından bugün kabineden kritik bir açıklama geldi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, mutasyona uğramış yeni corona virüsünün kontrolden çıktığını açıkladı. Sky’da Sophy Ridge’in programına katılan Hancock, “Vaka sayısında adeta patlama yaşandı ve gidecek çok yolumuz var. Aşılar tamamlanmadan kontrol altına almak çok zor gözüküyor” dedi.

“TAHMİN ETMİYORDUK”

Mutasyona  uğramış corona virüsünün kontrolden çıktığını vurgulayan Hancock, “Orijinal planımızda virüsün mutasyona uğrayacağına dair bir bilgimiz yoktu. Mutasyona uğramış virüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk. VUI-202012/01 ismi verilen bu virüsün orijinal corona virüsüne göre daha hafif olduğuna dair bir kanıt yok” dedi.

Yorumlar (0)