'Koronavirüs test kitleri' hakkında çarpıcı gerçek! Türkiye'de üretiliyor bakanlık almıyor...

Barış Yarkadaş, Halk TV'de ABD'nin kullandığı koronavirüs test kitlerinin Türkiye'de üretildiğini, Sağlık Bakanlığı'nın ise bu firmadan alım yapmadığını açıkladı.

GÜNDEM 18.03.2020, 11:07
'Koronavirüs test kitleri' hakkında çarpıcı gerçek! Türkiye'de üretiliyor bakanlık almıyor...

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında tüm dünyayı kasıp kavuran Türkiye'de de görülen koronavirüs masaya yatırıldı.

Şimdiki Zaman Siyaset'in konukları Doktor Serdar Savaş, gazeteciler İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu ve Barış Yarkadaş'dı.

Programda CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Türkiye'de Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bir firmanın koronavirüs test kitini ürettiğini, bu kitin başta Amerika olmak üzere tüm dünyaya ihraç edildiğini Sağlık Bakanlığı'nın ise koronavirüs kitini bu firmadan almadığını açıkladı.

GÜNEY KORE'DE GÜNDE 18 BİN TEST, TÜRKİYE'DE TOPLAM 9000 TEST

Barış Yarkadaş'ın koronavirüs tartışmalarıyla gündem olacak açıklamaları şöyle:

"Güney Kore'de günde 18 bin test yapılıyor. Türkiye'de ise Bilim Kurulu Başkanı Savaş Bey'in söylediğine göre şu ana kadar 9000 test yapılmış. Bu ne demektir? Siz ne kadar çok test yaparsanız vakayı da o kadar çok çabuk yakalarsınız ve gerçek durumu görürsünüz. 

TÜM ÜLKELER GEBZEDE ÜRETİLEN TEST KİTİNİ ALIYOR

Sağlık Bakanına (Fahrettin Koca) buradan çağrı yapalım; Sağlık Bakanını doğru yaptığı işlere doğru dedik. Şu anda Sağlık Bakanlığı bürokrasiye boğulmuş, eli ayağı bağlanmış durumda. Başta ABD olmak üzere dünyadaki tüm ülkelerin Gebze'de üretilen bu test kitlerini almasına rağmen, Sağlık Bakanlığı'nın hala bu firma ile görüşme yapıp bu testleri almaması da ilginç.

AKP'Lİ VEKİLLERİN MECLİS'TE 'ÇALIŞIYORUZ' FOTOĞRAFINA TEPKİ

Buradan Sağlık Bakanlığı'na ve TBMM'ye bir çağrı yapalım; Az önce AKP milletvekilleri bir fotoğraf paylaşmışlardı. Ben de üstüne bir yazı yazdım. AKP milletvekilleri 'Meclis çalışmalarımıza devam ediyoruz" bir fotoğraf yayınlamış. Neyi çalışıyorlar? Az önce fotoğrafdaki AKP milletvekilleri HDP'nin CHP'nin ve İYİ Parti'nin ayrı ayrı verdiği  koronavirüse karşı mücadeleye ilişkin araştırma önergesini reddettiler.

Kaynak:Gerçek Gündem

Yorumlar (0)