Koronavirüs aşısında büyük müjde!

Reuters haber ajansı, Çin'de geliştirilen bir koronavirüs aşısının hayvanlar üzerinde denendiğini ve ilk sonuçların umut verici olduğunu aktardı.

GÜNDEM 11.06.2020, 12:50 11.06.2020, 12:55
Koronavirüs aşısında büyük müjde!

Koronavirüs salgınında toplam vaka sayısı 7.4 milyonu geçerken Çinli bilim insanlarından umut verici bir açıklama geldi… Reuters haber ajansının haberinde, Çin’de geliştirilen koronavirüs aşısının hayvanlar üzerinde test edildiği ve ilk sonuçların umut verici olduğu aktarıldı.

Çinli bilim adamlarının deneyi maymunlar üzerinde denediği aktarılırken, aşının antikor ürettiğini ve herhangi bir yan etkisi olmadığı belirtildi. Uzmanlar, 1000’den fazla insanın dahil olacağı bir test sürecinin de başladığını aktardı.

HÜCRELERE BULAŞMASINI ENGELLİYOR
BBIBP-CorV isimli aşı ile ilgili bir makaleyi Cell isimli tıp dergisine gönderen Çinli bilim insanları, “Bu aşı yüksek seviyede antikor üreterek virüsün maymunlar, fareler ve tavşanların hücrelerini enfekte etmesinin önüne geçiyor” yorumunu yaptı.

Çin devletine ait olan Çin Devlet Farmakoloji Grubu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü tarafından geliştirilen BBIBP-CorV isimli aşı, Çin’de insanlar üzerinde denenen 5 aşıdan biri olarak lanse edildi.

Şu an dünyada 100’den fazla potansiyel Covid-19 aşısı üzerinde çalışmalar devam ediyor. İnsanlar üzerinde denemelere başlayanlar ve aşı yarışında önde olan şirketler, AstraZeneca, Pfizer, Johnson&Johnson, Merck, Moderna, Sanofi ve Çin’in CanSino Biologics.

Yorumlar (0)