Koronavirüs araştırması: Koruması gereken organa saldırıyor

Korona virüsle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Buna göre, virüsün bağışıklık sistemimizin virüse karşı durması gerektiği yerde, aşırı tepki verme haline geçiyor.

GÜNDEM 12.09.2020, 21:20
Koronavirüs araştırması: Koruması gereken organa saldırıyor

 Dünyanın en güçlü ikinci bilgisayarıyla 7 gün boyunca korona virüsü inceleyen bilim insanları, konuyla ilgili önemli bir soruyu cevaplamaya çok yaklaştı.

İndependent Türkçe’de yer alan habere göreKorona virüsün kalp hastalıklarından koku kaybına ve deri lezyonlarına, birçok farklı belirtiyi nasıl ortaya çıkardığı, hala gizemini koruyan, önemli sorulardan biri.SİTOKİN FIRTINASISalgının ilk zamanlarında bazı uzmanlar, bu farklı belirtilere “sitokin fırtınası” adı verilen bir sürecin neden olduğunu öne sürmüştü. Bu sürecin, bağışıklık sisteminin virüse aşırı tepki vererek vücuda zarar vermesiyle oluştuğu belirtilmişti.


İnsan vücudu, sitokin moleküllerini bir virüse ya da başka bir istilacıya tepki vermek için üretiyor. Normalde tehdit ortadan kalktığında bu moleküllerin üretiminin durması gerekiyor. Ancak bir sitokin fırtınasında bağışıklık sistemi onları üretmeye devam ediyor ve moleküller, aslında korumaları gereken organlara saldırmaya başlıyor.Komplikasyonlardan bradikinin fırtınaları sorumluysa hastaları tedavi etmek için mevcut en az 10 ilaç, yeniden tasarlanabilir.  
 

Yorumlar (0)