Kış gibi bir yaz haftasına hazır mısınız? Sağanak yağışlar fena vuracak

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre Türkiye bugün itibariyle yeniden yağışlı havanın etkisi altına girecek. İşte haritalarla 5 günlük hava tahminleri...

GÜNDEM 14.06.2021, 08:34
Kış gibi bir yaz haftasına hazır mısınız? Sağanak yağışlar fena vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin bazı kesimlerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Isparta ve Burdur'da saat 03.00'ten itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün ülkenin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Çorum çevrelerinde kuvvetli, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.
 
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale'nin doğusu) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün Batı Akdeniz ile in iç kesimleri ile Adana'nın kuzey ve Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların;  öğle saatlerinde Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın;  öğle saatlerine bölgenin iç kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzeybatısı ile zamanla Karaman dışında bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatısında (Ankara, Eskişehir, Çankırı) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; (Pazartesi) öğle saatlerine bölgenin güney ve batısında güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KARDENİZ
Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Sinop dışında bölge genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2), iç kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Orta ve doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı, kuzey ve batısının yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzey ve batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)