banner773

Kılıçdaroğlu: Sen Kim Oluyorsun da CHP'nin Adını Ağzına Alıyorsun!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. 'AKP'lilere sesleniyorum. Kumpas kurmak doğru değil' diyen Kılıçdaroğlu; Erdoğan'a seslendi: Senin görevin bu değil. Sen kim oluyorsun da CHP'nin adını ağzına alıyorsun!

GÜNDEM 26.11.2019, 15:10
Kılıçdaroğlu: Sen Kim Oluyorsun da CHP'nin Adını Ağzına Alıyorsun!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

-Bütün Türkiye'ye bir sözüm var. Siyasetten özel olarak beklentim yok. Tek amacım var. Bu memlekette herkes huzur içinde yaşasın. Herkesin aşı işi olsun. Kimin bir derdi varsa çözmek boynumun borcudur.

-Laf edeceksen geleceksin karşıma. Canlı yayında konuşacağız.

-AK Partililere sesleniyorum. Kumpas kurmak doğru değil... Senin görevin bu değil. Sen kim oluyorsun da CHP'nin adını ağzına alıyorsun.

-Hala başörtüsünü istismar ediliyor. Onun aklı mı temsil ediyor başörtüsünü?

ERDOĞAN'A: ZATEN KAYBEDECEKSİN

-Erdoğan diyor ki 'seçimi kaybetsek de bu işte yokuz'. Sevgili Erdoğan gözlerinden öpüyorum hiç meraklanma zaten kaybedeceksin. O da görüyor ki artık Abbas yolcu. Sen Saray'da yaşıyorsun hiçbir şeyden haberin yok.

-Ne kadar çok çalışırsan ne kadar çok prim ödersen o kadar geç emekli olacaksın. Tam tersi yani. Çözeceğim. Bu tarihi not edin.

'NE YAPTI O KADINLAR?'

-Kadınlara yeri geldiğinde pozitif ayrımcılık yapma evrensel bir kuraldır. Kadını cinayete kurban ederseniz hepimizi karşınızda bulursunuz.

- Plastik mermilerle kadınlara saldırıyorlar. Ne yaptı o kadınlar? Ellerinde plastik mermi, bomba mı vardı. Sadece şiddeti protesto eden pankatlar vardı. Türkiye'yi kötüleyen en büyük insan sensin. Bunu bütün dünya gördükten sonra kime ne anlatacaksın.

-Eşit işe eşit ücret diye evrensel bir kural vardır. Eşit işi yapıyorsa bir öğretmen çocuklarımıza ders veriyorsa onun haklarını vermeliyiz ayrı bir yerde tutmalıyız.

-21. YY AK Parti'nin getirdiği nokta ortada. Bu öğretmenlerden hangisi 'ben ay başını rahat getirebiliyorum' diyor. Zamlardan enflasyondan sonra sözleşmeli öğretmenlere de daha az ödemeye karar verdiler.

-Ataması yapılmayan öğretmenler var. 700 bin.  Bir de rehabilitasyon öğretmenleri var. Enflasyondan sonra bunlara ödenen paralarda 3te 1oranında indirim yapıldı. Bedeli öğretmenler ödüyor. KHK'lı öğrretmenler var. Sayıları 35 bini aştı. Attınız bir köşeye. Sorunu yaşayan sizsiniz. Peki CHP size ne vaat edecek. 11 madde halinde takdim edeceğim.

'ÖĞRETMENLERİ 657'DEN ÇIKARACAĞIZ'

-Öğretmenleri 657'den çıkaracağız. Öğretmenler için ayrı ve bağımsız bir kanun çıkaracağız.

-3 bin 600 ek gösterge getirilmesini savunmuştur. Saray'da otuyorlar. Söz verdiler ama yapmadılar. Yapacak olan bizleriz.

-Her 24 Kasım'da 1'er ek maaş vereceğim.

-Sözleşmeli, kadrolu öğretmen diye bir şey yoktur. Hepsi aynıdır. Eşit işe eşit ücret vereceğiz.

-Okullarda öğretmen açığı var. Bütün kadrolar dolu olacak. 

-Taşımalı eğitime son vereceğiz.

-Öğretmenlere yakışır bir maaş vereceğiz. Yoksulluk sınırının altında maaş vermeyeceğiz.

-KHK'yle atılanlardan geri alımlar yapacağız.

-Vatandaşın ödediği vergi özel okula değil kamu okullarına verilecek.

-İkili eğitim ve birleştilmiş eğitime son vereceğim. 21. YY. Saray'dakinin bundan haberi bile yok. Para yok diyeceklerdir. Bu arkadaşınız eski bir maliyedicir. Para nerede var kime tahsis edilir en iyi ben bilirim.

-Okul Aile Birliği ile Okul arasındaki ilişkiyi sağlıklı bir noktaya ulaştıracağız.

-Sorunları konuşarak istişareyle çözeceğiz. Toplumun her kesiminin sorunu var. Bunlar giderek ağırlaşıyor.

-Çiftçi kardeşlerim beni iyice dinlesinler. Erdoğan diyor ki 'Buğdayı tanımıyor muşum' Buğdayı ben çok iyi tanıyorum da senin tanıdığında şüpheliyim. Sen badem unuyla besleniyorsun. Tarlada ayakkabın kirlenmesin diye galoş giyiyorsun.

-Çiftçilerimize 137 milyar değil destek sağladık diyor. Rakamları bile bilmiyor. 317 milyon 760 milyon ödenmesi gerekirdi bu güne kadar. Ödenen miktar 140 milyar.

-İşsizlik sorunu var. Bir kadın geldi. Açım diye ağladı. Böyle bir tabloyu acaba Saray'dakiler biliyor mu? İşsiz bir insanın ruh yapısını acaba biliyorlar mı? İşsiz bir babanın okula giden çocuğuna harçlık veremediğini ve bunun ruhunda nasıl bir deprem yarattığını biliyor mu?

-İş aramadıkları aile şirketlerinde çalıştıkları için işsizlik arttı diyor. Akıl mantık alacak şey değil. Ve bunlar hangi akılla ülkeyi yönetiyorlar. Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik rakamlarından mesuldürler.

'ASGARİ ÜCRETE YAPILMASI GEREKEN ZAM EN AZ...'

-Önümüzde Aralık geliyor. Asgari ücret belirlenecek. Bunlar vergiye, cezaya, harçlara yüzde 22,58 zam yaptılar. Asgari ücrete en az yüzde 22.58 zam yapmaları, refahtan da pay vermeleri lazım. Bunların takipçisi olacağım.

-İşsizlik gerçekten felakettir. Medyanın pek çok kısmı kumpas haberiyle uğraşırken Evrensel Gazetesi bir haber yaptı. "Belediyeye iş istemeye gitti kolu kırıldı"

-Belediye başkanına iş istemeye gidiyorsunuz, güvenlikçiler dövüyor, kolunuzu kırıyorlar. Kardeşiniz kanser hastası, kemooterapi görüyorlar.

-22.58 zam yapmaları lazım. Türk İş'i, Hak İş'i takibe davet diyorum.

-Televizyon kanalları günlerdir CHP'yi konuşuyor. Nerede bir vatandaş buldularsa 'gel kardeşim CHP'yi konuşacağız' Ne oldu? CHP kapı gibi burada.

-Bin liranın altında aylık alanlar var. Paralel devlet yukarıda olduğu için aşağıdakilerden haberi yok. Yukarıda ayrı bakanlar aşağıda ayrı bakanları var. Bunu da herkesi bilmesini isterim. Özelleştirme yaptılar aldılar.

-AK Partiye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Saniyede 3 bin 362 faiz ödeniyor. Dolar bazında 596 dolar. Memleketi bu hale getirdiler. Borçlanma Genel Müdürlüğü neden kuruldu. Osmanlı'nın son dönemindeki Düyun-u Umumiye gibi. Türkiye'yi bu borç batağını kim soktu.

'MAN ADASINI DA BEN KAZANDIM'

-Kılıçdaroğlu hakkında açtığım davaları kazandım diyor. Nasıl kazandığını ben biliyorum. Man adası davasını da ben kazandım. Diğer davaları da kazanacağım. Çünkü dediklerimin tamamı doğru.

-Dini imanı para olanlar devletin silah fabrikasını peşkeş çekerler. 

-Talip Öztürk'ü neden önerdin. Kimdir? Cevabı gelecek mi? Gelmezse biz anlatacağız. Kimin yakını bu adam. Kimin parasını kime veriyorsun?

-Kendi silah fabrikasını başkasına satanlar vatan hainidir. Dünyanın her yerinde böyledir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Şahsiyet dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçilen Haluk Bilginer'i kutladı.

Kılıçdaroğlu'nun Haluk Bilginer ile ilgili açıklaması şöyle:

"Güzel bir haber: Haluk Bilginer. Hepimizin onuru ve gururu oldu. Sinemamızın ve tiyatromuzun en iyi aktörlerinden biri.

47. Emmy Uluslararası Ödül Töreni'nde en iyi aktör ödülünü aldı. Hepimizi gururlandırdı. Kim dizinin çekimine katkı vermişse hepsine yürekten teşekkür ediyoruz. Haluk Bilginer'i tekrar yürekten kutluyorum."

Yorumlar (0)