Kılıçdaroğlu'nun suçu, Erdoğan ve AK Parti’nin demokratik yollarla alt edilebileceği umudunu yeşertmesi

Gazeteci Murat Yetkin, yazısında "Yıllardan sonra ilk defa muhalif kesimlerde Erdoğan ve AK Parti’nin, MHP desteği ile de olsa, tamamen demokratik yollarla alt edilebileceği umudunu yeşertti" Kılıçdaroğlu'nun sağladığını ifade etti.

GÜNDEM 24.11.2019, 21:42 24.11.2019, 21:57
Kılıçdaroğlu'nun suçu, Erdoğan ve AK Parti’nin demokratik yollarla alt edilebileceği umudunu yeşertmesi

Deneyimli Gazeteci Murat Yetkin kendisine ait web sitesi yetkinport'ta kaleme aldığı "Kılıçdaroğlu'nun suçu" başlıklı yazıda gündemi meşgul eden konuyu analiz etti.

İşte Murat Yetkin'in resmi web sitesinden yayımlanana o yazısının ilgili bölümü:

......

Gelin bir hesap yapalım
Şimdi alt alta toplayacağımız birkaç nokta var.
Haydi, Erdoğan’ın konuyu canlandırmasını saymayalım.
Ama Erdoğan’ın 22 Kasım konuşmasından hemen sonra MHP lideri Devlet Bahçeli, daha önce PKK dahil defalarca suikast girişimine, saldırıya hedef olan Kılıçdaroğlu’nun “Milli güvenliğe tehdit” olduğunu söyledi
Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında seçim konuşmalarını canlı yayınlamaktan kaçınan hükümet çizgisindeki kanallar, Muharrem İnce’nin Yalova’daki köyünde yaptığı basın toplantısını canlı yayınladı. İnce, kumpasın kendisine karşı kurulduğunu, kuranın ise Beştepe değil, CHP yönetimindeki bir “çete” olduğunu söyledi.
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, “CHP’li siyasetçi, kumpasın CHP Genel merkezinde üretildiğini söylüyor” diye basın toplantısı düzenledi, Kılıçdaroğlu’nun “Hesap vermesi” gerektiğini söyledi.
AK Parti ve Pelikan Grubuna yakınlığıyla tanınan gazeteci Nagehan Alçı, “İnce’ye sinsi bir kumpas kurulduğunu söyleyen Alçı, “Sonuna kadar Muharrem İnce’nin yanındayım” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan Yardımcısı yaptığı ama daha sonra İnce’ye karşı bağımsız cumhurbaşkanı adayı olmak üzere CHP’den ayrılan eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, zamanında Kılıçdaroğlu’na CHP’yi FETÖ’cülerden temizlemesi gerektiğini söyleyerek haber oldu.
Talat Atilla, Kılıçdaroğlu’na verdiği sürenin dolmasıyla yeni ifşaatta bulunacağını açıkladı.
Bu toplamdan sizce ne çıkıyor? Basın üzerinden siyasi yönlendirme operasyonuna benziyor diyenler el kaldırsın.

Gelelim Kılıçdaroğlu’nun suçlarına
Kılıçdaroğlu, CHP’nin onlarca yıldır izlediği “Küçük olsun, benim olsun” siyasetini bırakıp Erdoğan’ı, özellikle de yüzde 50+1 kuralından sonra alt etmenin yolunu geniş cephe politikasında gördü.
MHP ve AK Parti’nin seçime sokmamaya çalıştığı Meral Akşener ve İYİ Parti’ye 15 milletvekili “ödünç vererek” Meclis’te bir muhalif grup daha oluşmasını sağladı.
İYİ Parti ile seçim ittifakına girerek, Saadet parti ile iyi ilişkiler kurup, HDP ile düşmanlık politikası gütmeyerek cepheyi genişletti.
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş dâhil seçtiği isimler ve bu cephe politikasıyla 2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara dâhil çoğu büyükşehrin AK Parti’den alınmasında (Akşener’in desteğiyle) başrolü oynadı.
Yıllardan sonra ilk defa muhalif kesimlerde Erdoğan ve AK Parti’nin, MHP desteği ile de olsa, tamamen demokratik yollarla alt edilebileceği umudunu yeşertti.
Bunlar, AK Parti ve MHP bakımından muhalefet cephesinin ilk seçimde yüzde 50+1’e ulaşma ihtimali, CHP içindeki muhalifleri tarafından da yükselen dalgayı Kılıçdaroğlu’na yar etmeme fırsatı olarak görülmüş, onun hesabına suç olarak yazılmış olabilir.
Şimdi tam da Kılıçdaroğlu CHP tabanında yıllardan sonra ilk kez tadılan galibiyet hisleriyle Kurultay sürecindeyken sadece dışarıdan değil, içeriden de hedefe konulmuş görünüyor.
Kılıçdaroğlu’nun Türk basının amiral gemisi unvanını Hürriyet’ten alıp Sözcü’ye verdiğinin ertesi günü, Sözcü başyazarı eliyle bu tartışma açılmamış olsaydı, şimdi neyi mi konuşuyor olacaktık?
Söyleyelim. Muhtemelen Suriye’de ne ABD, ne Rusya’nın Türkiye’ye verdiği sözleri tuttuğundan, yeni zamlardan, emeklilikte yaşa takılanlardan, o da Kongre sürecine giren AK Parti’den istifalardan ve Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun parti hazırlıklarından söz ediyor olacaktık.
Bakalım sırada bakmamız istenen hangi kuşlar, hangi cambazlar var?

Yorumlar (0)