Kılıçdaroğlu'nun paylaşımlarına Ahmet Mümtaz Taylan ve Yekta Kopan'dan tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaldığı cemaat yurdu ile ailesinden gördüğü baskıları anlattığı videoyu yayınlayıp yaşamına son veren Enes Kara hakkında, "neden yeterli tepki vermedi" yönündeki yapılan eleştirilere oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan da katıldı. Taylan, "Ama öldü efendim” diyerek sitem de bulundu.

GÜNDEM 12.01.2022, 22:12
Kılıçdaroğlu'nun paylaşımlarına Ahmet Mümtaz Taylan ve Yekta Kopan'dan tepki!

Gazetekritik/ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, Elazığ'da bir binanın 7. katından atlayarak yaşamına son verdi. 20 yaşındaki öğrenci, olaydan önce çektiği videosunda kaldığı yurtta baskılara maruz kaldığını ve yaşama sevincini kaybettiğini söylemişti. Ülkenin bir anda gündemine oturan olayla ilgili siyasiler ve sanatçılar paylaşımda bulunurken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olaya geç tepki göstermesi eleştirilere sebep oldu. 

GEÇ GELEN PAYLAŞIM TEPKİLERİ ARTTIRDI!

Kılıçdaroğlu'ndan eleştirilere yanıt geldi. Etik sebeplerden dolayı paylaşım yapmayacağım diyen Kılıçdaroğlu, "Gençlerimizle ilgili canımızı yakan olgular söz konusu olunca, paylaşacağımız içeriklerde hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Bana kızanları anlıyorum ama etik sebeplerden dolayı paylaşım yapmayacağım. Zamanı gelince gereken yapılacaktır. Tepkileri anlıyor ve saygı duyuyorum. Bu tarz haberleri paylaşmakla ilgili bilimsel makaleler söz konusudur. Oluşan öfkeyi politik puana döndürme adına, bilimin uyarılarına kulak asmamayı doğru bulmuyorum. Gençlerimizle ilgili canımızı yakan olgular söz konusu olunca, paylaşacağımız içeriklerde hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Bana kızanları anlıyorum ama etik sebeplerden dolayı paylaşım yapmayacağım. Zamanı gelince gereken yapılacaktır. Tepkileri anlıyor ve saygı duyuyorum. Bu tarz haberleri paylaşmakla ilgili bilimsel makaleler söz konusudur. Oluşan öfkeyi politik puana döndürme adına, bilimin uyarılarına kulak asmamayı doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

"AMA ÖLDÜ EFENDİM"

Aralarında Yekta Kopan, Ahmet Mümtaz Taylan'ın da bulunduğu birçok sosyal medya kullancısından Kılıçdaroğlu'nun paylaşım yapmaması ve ardından gelen açıklamaya tepki gösterdiler. 

Ahmet Mümtaz Taylan, Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına "Ama öldü efendim." başlığı ile alıntıladı.

Yekta Kopan ise Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına "Aslında söylenecek söz çok net sayın Kılıçdaroğlu “Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın”" alıtınsını yaparak paylaştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABI İYİ YÖNETİLMİYOR MU?

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise İttifaka zarar gelmesin diye Kılıçdaroğlu'nun bir paylaşım yapmadığını iddia etti.

Bu tepkilerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesaplarının iyi yönetilemediği tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Yorumlar (0)