KILIÇDAROĞLU'NDAN SALDIRIYA UĞRAYAN ÖZKOÇ İÇİN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

GÜNDEM 10.03.2020, 14:17
KILIÇDAROĞLU'NDAN SALDIRIYA UĞRAYAN ÖZKOÇ İÇİN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Meclis'te yaptığı konuşmanın ardından saldırıya uğraması hakkında ilk kez konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın bana yönelik olan, burada söylenmesi mümkün olmayan cümleleri kullanarak bana hakaret etmesini asla kabul etmiyorum.Kendisine de hiçbir cevap vermedim.Grup Başkan Vekilimiz aynı cümleleri kullanarak cevap verdi. Biz kavga etmiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

8 MART AÇIKLAMASI: Hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz? Yasak geldiği zaman Türkiye'nin demokrasisi gelişmiş mi olacak? Tam aksine. O nedenle biz yasakçı zihniyetlere karşıyız. İnsanlar silahsız ve şiddetsiz olmak kaydıyla her türlü yürüyüşü, eylemi yapabilirler.

Onların yüreklerinde vatan, bayrak, insan sevgisi vardır. Siz bu sevgiye, onların rahatlıkla kendi gösterilerini yapabilecekleri bir alanı açarak katkıda bulunabilirsiniz. İstanbul'da da kadınlar yürümek istediler, yasak getirdiler.

Tüm dünyada meydanlarda, sokaklarda bir araya gelirler, sıkıntılarını anlatırlar, bir şekilde toplumun duyarlılığını harekete geçirmeye çalışırlar. Bunu yaparken de kadınlar saldırmazlar, ellerinde silah yoktur.

VEFA SALMANIN GÖREVDEN ALINMASI: Belediye Başkanı da araştırılması için ilgililere başvuru yapıyor. Ama sonunda Belediye Başkanı açığa alınıyor. Belediye Başkanlığında seçim yapılıyor ve bir AKP'li belediye başkanı seçiliyor.

Kendisini halkın oylarıyla yenemedikleri için bu kez acaba biz vefa Salman'ı nasıl gönderebiliriz arayışına girdiler. Yolsuzluk var. Orada yolsuzluğu saptayan düz namuslu bir memur. Olayı görüp tespit ediyor, belediye başkanına haber ediyor.

Çalışıyorlar, emek harcıyorlar. Yolsuzluğu şikayet edip görevden alınan Belediye Başkanı Vefa Salman tarihe geçmiştir.

Yalova halkının oylarına darbe yapılıyor. Halkın seçtiği başkan değil, İçişleri Başkanlığı'nın yöntemleri sonucu AKP’li isim geliyor başkanlığa. Biz hiçbir belediye başkanımızın yolsuzluk yapmayacağına inanıyoruz. Bizim denetimlerimiz de var.

MECLİS'TEKİ KAVGA: Erdoğan'ın bana yönelik olan, burada söylenmesi mümkün olmayan belli cümleleri kullanarak bana hakaret etmesini asla kabul etmiyorum! Kendisine de hiçbir cevap vermedim. Grup Başkan Vekilimiz aynı cümleleri kullanarak cevap verdi. Biz kavga etmiyoruz.

Siz halkın oyuyla bir makama geldiyseniz o makamın ön gördüğü koşullar içerisinde konuşmalısınız, makamın itibarını korumak zorundasınız. Kızıyorlar neden bu kelimeleri kullandın diye. Aynısını sen söyledin. Biz parlamentoda kavga istemiyoruz.

Yorumlar (0)