Kılıçdaroğlu'ndan Ateşkes Yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşmayı ve Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı skandal mektubu değerlendirdi.

GÜNDEM 18.10.2019, 09:45 18.10.2019, 10:03
Kılıçdaroğlu'ndan Ateşkes Yorumu

TV5 kanalında katıldığı canlı yayında “Ateşkes sağlanmış olması güzel bir şey tabii” ifadesini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kararın neyin karşılığında alındığını bilinmediğini belirterek, Trump’ın uygulaması öngörülen yaptırımlarına ilişkin şunları söyledi:

BİZİM ARŞİVİMİZE GİRDİYSE…

“Zaten ne yaptırım uygulayacak ki? Ekonomide zaten büyük bir kırılganlık var. Onlar da biliyor ekonomide kırılganlığın olduğunu. ABD’ye ilişkimizin bozulmasını istemeyiz, Rusya’yla, Avrupa Birliği’yle, Arap dünyasıyla ilişkilerimizin bozulmasını istemeyiz. Tam tersine her ülkeyle barış içinde, huzur içinde yaşamak isteriz. Barışı, huzuru her yerde savunmak bizim görevimizdir ama bizim halkımızı aşağılayan, küçük gören kibirli ifadelerle bize bir mektup yazılmışsa bunun da en azından diplomatik olarak bizim arşivimize girdiyse onların da arşivine bir şeylerin girmesi lazım.”

Kılıçdaroğlu, “İçimiz kan ağlaya ağlaya tezkereye ‘evet’ diyeceğiz” sözünün hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

HANGİ ÜLKE SINIRINDA BİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YUVALANMASINI İSTER?

“Tezkereye niye ‘evet’ dedik. Şunun için; Suriye’de ordumuzun gözetiminde, sivil toplum örgütleri oradaki Suriye halkına büyük hizmetler veriyorlar. Hastane, yemek var. Bizim Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız sürekli oraya tankerlerle su gönderiyor. Diyelim ki asker oradan çekildi, bütün bu hizmetler ne olacak, oradaki halk ne olacak? Başka büyük sorunlar çıkabilir. Esad’la bir anlaşma yapıldı mı oturulup konuşuldu mu? Konuşulmadı. Zaten o uzlaşma sağlandıktan sonra bir sorun yok biz, Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Gerçekten de Türkiye kendi sınırında terör örgütünün yuvalanmasını istemez, hangi ülke ister? Uluslararası hakkımız bu bizim. ‘Hayır’ demenin kendine göre de sorunları olur. Nedir o sorunlar? Siz, kendi ülkenizin çıkarlarını savunmuyor olursunuz. Biz, bunu kabul etmeyiz. Biz, her şeyden önce Türkiye’nin, halkımızın çıkarlarını savunuruz. Bu, bizim görevimiz.”

Yorumlar (0)