Kılıçdaroğlu'na saldıran provokatör grup dağıtılmıyor: "Yakın o evi yakın"

GÜNDEM 21.04.2019, 17:02
Kılıçdaroğlu'na saldıran provokatör grup dağıtılmıyor: "Yakın o evi yakın"

Hakkari’de yaşamını yitiren asker Yener Kırıkçı’nın Ankara’daki cenaze töreninin ardından olaylar çıktı.

Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, törenin ardından saldırıya uğradı. Bir grup provokatör Kemal Kılıçdaroğlu’na tekme attı.

Polisler Kılıçdaroğlu’nu çevredeki bir eve götürdü. Saldırgan grup evin etrafında “PKK dışarı” sloganları atmayı sürdürdü.

Evin dışında toplanan grup, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer’in grubun dağılmasına yönelik yaptığı konuşmalara da tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta beklediği eve gitti.

Ardından Kılıçdaroğlu, zırhlı araç ile saldırgan grubun bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı. Hastaneye gitmeyi reddeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezine gitti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu araç, Türk bayraklarıyla bekleyen partililerin sevgi gösterileri arasında Genel Merkez’e giriş yaptı.

Öte yandan, CHP MYK’nin olağanüstü toplanacağı öğrenildi.

***

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Soruşturma başlatıldı, olayın takipçisiyim sağduyulu olmalıyız” ifadesini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman da yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi.

“YABANCI KİŞİLERDİ”

Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşanan olayları köylüler anlattı. Habertürk’te yer alan habere göre köylüler, yaptıkları açıklamada, “Bunlar bu köylü değil, yabancı” dedi. Başka bir köylü ise, “Bunu yapan bu köylü değil. Provakasyon yapıyorlar. Bursası şehit evi, şehde saygı gösterilecekse dua edilecek. Yazık değil mi” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun durumunun iyi olduğu açıklandı.

AKP’DEN İLK YORUMLAR

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük. Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız.”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de “Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz,” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu da “Soruşturma başlatıldı, olayın takipçisiyim sağduyulu olmalıyız” ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yaptığı açıklamada, “Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu alçak saldırıyı lanetliyorum. Kaleminden ve ekranından bu milletin huzuruna nefret akıtan birtakım provokatörler bu toprakların helâl süt emmiş çocuklarını kandıramayacaktır” ifadelerini kullandı.

ÖDP’DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Özgürlük ve Dayanışma Partisi, saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti. ÖDP’den yapılan açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu örgütlü faşist saldırıyı şiddetle kınıyor, dayanışma duyguları ile kendisine ve CHP’ye geçmiş olsun diliyoruz. Faşizme karşı omuz omuza!” denildi.

Yorumlar (0)