Kılıçdaroğlu: Evde kal dediler, insanlar işsiz kaldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV ekranlarında gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlıyor.

GÜNDEM 03.04.2020, 10:06
Kılıçdaroğlu: Evde kal dediler, insanlar işsiz kaldı

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları şu şekilde:

Başlangıçta vatandaşlara 65 yaş ve üstü sokağa çıkmasın dendi. Bu yanlıştı. 65 yaş ve üstü kişiler evden çıkmayacak ama onun çocuğu çıkacak işini uapacak eve gelince zaten bulaştıracak. Bu akıl dışı uygulamaları anlamak mümkün değil. Mecbur çıkacak insanlar sokağa. Evine ekmek getirecek.

Evinizde kalın biz halledeceğiz denmeliydi, bunlar denmedi. 

Stratejinin üç ayaklı olmalıydı. Sağlık konusunda Bilim Kurulu ne karar veriyorsa ona uyacaktınız. 

Alınan kararlara uyulmadı. 

Evde kal dendi, sonra herkes evde kalsın diye bir kampanya başlatıldı. Evde tut kampanyası açılması gerekiyordu. Bu kampanyanın getirdiiği bir şey oldu. İşsizlik... Çok sayıda kişi işsiz kaldı. Sadece Cumhurbaşkanlığı kararı ile kapatılan iş yeri sayısı 144 bin 690.

Sizin en azından 3 ay ya da bu iş sona erdikten sonra, burada çalışan işçilerin asgari ücretlerini ben ödeyeceğim denilmeliydi. İşszilik fonunda 130 milyar lira para var. Gündelikçi kadınlar var evlere gidiyorlar, bunlar için önlem alın dedik. Hiçbir önlem alınmadı. Kapatılan iş yerleri için de senin 3 ay kiranı ben ödeyeeceğim denmeliydi. 

Dolayısıyla kişi evine rahat kapanabilirdi. Bunlar yapılmadı, bunlar yapılabilseydi daha iyi bir tablo ortaya çıkacaktı. 

Çağrı yaptım, ekonomik sosyal konseyi toplayın dedim.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar (0)