Kılıçdaroğlu, deprem vergisi olarak toplanan paraların hesabını sordu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ ve Malatya'yı vuran 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depremi sonrası grup toplantısında konuştu. AKP iktidarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Vatandaş deprem vergisini ödedi, önlemi almak size düşüyor. 34 milyar dolar nereye gitti?" diye sordu.

GÜNDEM 28.01.2020, 16:29 28.01.2020, 16:59
Kılıçdaroğlu, deprem vergisi olarak toplanan paraların hesabını sordu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

34 MİLYAR DOLAR DEPREM VERGİSİ TOPLANDI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2004-2019 yılları arasında deprem vergisi adı altında toplam 65 milyar lira toplandığını açıkladı. Bunun 34 milyar dolar anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu vergilerin depremin yaralarını sarmak, kentleri depreme dayanıklı hale getirmek için ödendiğini, vatandaşın büyük fedakarlıkta bulunduğunun altını çizdi.

O VERGİYİ VATANDAŞ ÖDÜYOR

Vatandaşın, "17 yıldır iktidarsınız deprem vergisi alıyorsunuz, depremi önlemek için neler yaptınız? " diye sorduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Vay sen misin, nasıl sorarsın...? Vergiyi o vatandaş ödüyor. Elazığ, Malatya'ya ne yaptın? Deprem için önlem aldın da birisi karşı mı çıktı? 'Şimdi bu soru sorulur mu?' Ne zaman soracak, zaten yıllardır soruyorlar.

Yorumlar (0)