Kılıçdaroğlu: Al Koltuğunu Başına Çal

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Milli birlikten, Türkiye'nin çıkarlarından söz etmemiz lazım. Beyefendi kalkmış başka işlerle uğraşıyor nasıl koltuğumu korurum diye. Al koltuğu başına çal kardeşim" dedi.

GÜNDEM 15.10.2019, 15:20 15.10.2019, 15:20
Kılıçdaroğlu: Al Koltuğunu Başına Çal

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

- Bir grup annemizi TBMM’ye almamışlar. Neden annelere saygı duymuyorsunuz? Biz bütün annelere saygı duyuyoruz. Söz veriyorum tüm anneler için çalışacağım. Harp okulu öğrencilerinin anneleri Meclise girmek istiyor ama gözaltına alınıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Annelerin söyleyecekleri varsa neden polisleri annelerin üzerine saklıyorsunuz? Neden annelere saygı duymuyorsunuz?

KASTAMONU'YA GAZİLİK UNVANI

-Kastamonu'ya gazilik unvanı verilmesi için kanun teklifini verdik. Bütün partilerden beklentimiz Kastamonu'ya gazilik unvanı verilmesi yönünde oy kullanmalarıdır.

"TERÖRÜN FİNANSMANI"

-Biz CHP olarak herkesin düşüncesini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye istiyoruz. Bu güzel coğrafyada bayrağımız altında yaşayalım diyoruz. Teröre karşı mücadele edeceğiz ama terörün bir iç boyutu bir de uluslararası boyutu vardır. Terör örgütünün finans kaynaklarını kesmek uluslararası ilişkilerin samimi şekilde yürütülmesine bağlıdır.

'SUUDİ ARABİSTAN BİZİ KINIYOR'

-Defalarca uyardık, iktidara 'Dış politikada yanlış yapıyorsunuz' dedik. Dış politikada duygusallıktan uzak akılcı politikaları tercih edin dedik. Suudi kralı ölünce ülkemizde yas ilan ettik. Cemal Kaşıkçı öldürüldü, katiller ellerini kollarını sallayarak gitti. Aynı Suudi Arabistan Arap birliğini toplayıp bizi kınıyor.

"SURİYE'YE SİLAH GÖNDERDİLER"

-Suriye'ye silah gönderdiler. Suriye'ye dünyanın her tarafından teröristleri toplayıp Türkiye üzerinden gönderdiler. Suriye'de yaralanan teröristleri Türkiye'ye getirip gizli gizli tedavi edip tekrar Suriye'ye gönderdiler. Dost mu kazanırız böyle? Yanlış mı söylüyoruz? Hayır doğruyu söylüyoruz. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovmak değil, doğru söyleyeni dokuz köyde karşılamak gerekir.

"NEREDEYSE DÜNYANIN TAMAMINI KENDİMİZE DÜŞMAN İLAN ETTİK"

-Her ülkenin, özellikle de komşularımızın toprak bütünlüğüne saygı gösterin, dedik. Bunu göstereceğiz ki her ülke bizim toprak bütünlüğümüze, egemenliğimize saygı göstersin...Ben başka ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı göstermezsem düşman kazanırım. Bugün neredeyse dünyanın tamamını kendimize düşman ilan ettik.

EYY TRUMP'TAN, EMRET TRUMP'A

-Yeri geldi celallendiler 'Eyy Trump' diye bağırdılar. Ardından bir ses daha. 'Emret Trump' dediler. Yargı kararı olmaksızın 'Papaz'ı teslim ettiler. Bir şey söylediysen arkasında duracaksın.' Yutamayacağın lokmayı ağzına almayacaksın. Şimdi 'şakacı Trump'a geldik.

FETİH TEPKİSİ

-Beyefendi fetihten söz ediyor. Türk Dil Kurumu, 'Bir ülkeyi savaşarak ele geçirme, alma' diyor fetih için. Bir ülkenin en tepesindeki kişi nasıl olur da fetihten söz ediyor?

"İŞTE BU PARTİ DEVLETİDİR"

Barış Pınarı Harekâtı koordinasyon toplantısı yapılıyor Saray'da. Yapılır mı yapılır tabii. Strateji geliştirmek gerekiyor tabii. Ama bakın şimdi bu toplantıya Mustafa Şentop, Adalet Bakanı, Milli Savunma Bakanı,, MİT Müsteşarı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü katılıyor. Bunlara hiçbir şey demiyorum. TBMM Ak Parti Grup Başkavekili. Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz. Ne işin var senin orada? Numan Kurtulmuş'un, Hayati Yazıcı'nın Mahir Ünal'ın ne işi var orada? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ne işiniz var orada? İşte bu parti devletidir arkadaşlar. Tabii yaptığı işin yanlış olduğunu onlar da biliyor. Cumhurbaşkanlığı sitesine koyuyorlar ama bazı isimleri yazmıyorlar. İnsan utanır biraz. Fotoğrafta varlar zaten. Utanmak için ar damarı lazım tabii!

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: AL KOLTUĞU BAŞINA ÇAL KARDEŞİM

-Ordumuz orada mücadele ederken gazilerimiz varken Erdoğan 'AK Parti'ye nasıl oy devşirebeceğinin hesabının peşinde.

-Milli birlikten, Türkiye'nin çıkarlarından söz etmemiz lazım. Beyefendi kalkmış başka işlerle uğraşıyor nasıl koltuğumu korurum diye. Al koltuğu başına çal kardeşim

"BEN KONUŞUNCA DİLLERİ BÜLBÜL GİBİ"

-Çok ciddi suçlamaları var Trump'ın. Bir şey söylediler mi buna karşı. Ben konuşunca dilleri bülbül gibi. Sabah başka öğle başka. Tehdit edilen Türkiye Cumhuriyeti'dir. Yöneticiler sessiz kalıyorsa demek ki bir sorun var. Hesabını veremedikleri cesaret edemedikleri bir sorun var. Saray hanedanına göre Türkiye'nin iki sorunu var. Plastik poşet kullanımını azaltmak için para ödüyor. Türkiye'nin en temel sorunu bu, bununla ilgili düzenleme yaptılar. İkinci düzenleme, vatandaşın kendi arabasında sigara içmesini yasakladılar. Yahu bu milletin başka sorunu mu kalmadı?

"22 MİLYON 500 BİN KİŞİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA"

Asgari ücret 2020 lira. Açlık sınırı 2064 lira. 22 milyon 500 bin kişi açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Oturup düşünme zamanı. Onlar köşeyi döndü. Siyasete yırtık ayakkabı ile atılmışlardı şimdi saraylarda yaşıyorlar. Sandıkta ders vereceksin!

Yorumlar (0)