banner773

Kemal Kılıçdaroğlu:Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa'yız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Trump'ın açıkladığı 'Yüzyılın anlaşması' adıyla açıkladığı tek taraflı 'Ortadoğu Barış Planı'na tepki göstermek amacıyla düzenlenen 'Büyük Kudüs Mitingi'nde açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 09.02.2020, 16:59
Kemal Kılıçdaroğlu:Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa'yız

Saadet Partisi tarafından Trump'ın açıkladığı 'Yüzyılın anlaşması' adıyla açıkladığı tek taraflı 'Ortadoğu Barış Planı'na tepki göstermek amacıyla Yenikapı Meydanı'nda 'Büyük Kudüs Mitingi' düzenledi.

Mitingi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

İşte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Ben size kısaca Filistin'i anlatmak isterim. 15 Temmuz 1092. Cuma günü. 40 günlük kuşatmanın sonuccunda Haçlılar Kudüs kentini ele geçirir. Yağma sonucunda kentte tek bir Müslüman bırakmazlar. Yahudiler de bu dönemde öldürülür.

Hz. İsa'nın kabrinin bulunduğu yerde ibadetlerini yapan Rum, Ermeni, Gürcü, Kıpti din adamları katledilir. Kudüs 1087'de Müslümanların olur. Bir kumandan kenti yeniden Müslümanlara verir. O kumandan Selahattin Eyyübi'dir. Kim olursa olsun tek bir Hristiyan'ı rahatsız etmedi. 

Onun için en büyük zafer istilaya talana mahal vermeden kurtarılmış olmasıdır. Örnek aldığı kişi Hz. Ömer'di. Hz. Ömer Kudüs'ü fethettiğinde tüm Hristiyanların can ve mal güvenliğini güvenceye almıştı.
Biz Müslümanlar için Kudüs üçüncü kutsal kentimizdir. İlk kıblemiz Mescid'i Aksa Kudüs'te bulunmaktadır. Kudüs bütün Müslümanlar için özel bir yere sahiptir. Yahudiler dualarını Kudüs'e dönerek yaparlar. Hristiyanlar Hz. İsa'nın dünyevi hayatının Kudüs'te sona erdiğine inanırlar. 

Kudüs bir barış kenti olmalıdır. 1092'de Haçlıların Kudüs'ü işgal ettiğinde yaptıkları ile bugün yapılmak istenen aynıdır. 

Kudüs'ün ortasına bir bomba konmuştur. O bombanın etkisini gidermek hepimizin görevidir.

Yaklaşık bin yıl önce Haçlılara karşı Kudüs'ü Müslümanlarla birlikte koruyanlar da Yahudilerdi. 
Haçlıların planlarını boşa çıkardık, bugün de boşa çıkaracağız. Emperyalistlere karşı bütün mazlum milletler birleşmeli. 

1970'li yıllarda Türkiye'nin ahlakını ve vicdanını temsil eden gençlerimiz Filistin davasının neferleri oldular. 

Türkiye'nin yurtseverlerini ve Türkiye'nin ilk Kudüs mitingini 1969 yılında düzenleyen Milli Görüş kurucusu Merhum Necmettin Erbakan'ı saygıyla anıyorum.

Hepimizin kalbi Kudüs için atmaktadır. Hakkın ve hukukun hakim olduğu Türkiye, Ortadoğu ve dünya için mücadele ediyoruz.

Her firavunun Musa'sı vardır. Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa'yız. Hiç kimsenin umudu kırılmasın.

Siyasi olarak farklı görünen iki hareketi bir araya getiren bir davadır Kudüs. İslam dünyasındaki tüm parçalanmışlığa, İslam dünyasındaki ülkelerin Trump'ın sözde planına destek olmalarına rağmen Allah hak hukuk ve adalet isteyenlerle bereber diyoruz. 

Filistin için hak hukuk ve adalet diyoruz. 

Yorumlar (0)