Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Eren Yıldırım açıklaması: Bizim dokumuzda Kuva-yi Milliye ruhu var

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eren Yıldırım hakkında verilen haksız tutuklama kararı hakkında açıklamalarda bulundu ve "Bizim dokumuzda Kuva-yi Milliye ruhu var" dedi. Kılıçdaroğlu, "Yüzde 10 seçim barajı demokrasiye darbedir" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 20.05.2020, 22:07
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Eren Yıldırım açıklaması: Bizim dokumuzda Kuva-yi Milliye ruhu var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ün korumasının silah çektiği ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nde yaptığı konuşmada hedef göstermesinden sonra serbest bırakılmasına rağmen jet hızıyla tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu YKS'nin öne çekilerek milyonlarca öğrencinin kaderiyle oynanması ile ilgili, "YKS kararını Bilim Kurulu almadı; Turizm ve Maliye Bakanlığı aldı, Saray aldı" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı'nın haksız yere tutuklanması kamuoyu vicdanını sızlatmıştır. Gerginlik yaratmak istiyorlar. CHP'nin bütün gençleri sokağa çıkacak hesabını soracak... Hayır Merdan Bey. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum.

Bizi sokağa davet ediyorlar. Yok silahlar hazır, 50 kişi listede... Bizim dokumuzda Kuva-yi Milliye ruhu vardır. Biz üç beş kişinin bağırmasına pabuç bırakacak parti değiliz.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Biz baskıcı devletten değil sosyal devletten yanayız.Bütün vatandaşlarıma söylüyorum. Erdoğan şunu söylemiş bunu söylemiş. Vız gelir tırıs gider.

"YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI DEMOKRASİYE DARBEDİR"

Kılıçdaroğlu, "Hem darbeye karşı çıkıyorum diyeceksin, darbecilerin getirdiği yasaların arkasında duracaksın." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, seçim ittifakları ve seçim sisteminin değiştirilmesi talepleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Hem darbeye karşı çıkıyorum diyeceksin, darbecilerin getirdiği yasaların arkasında duracaksın. Darbeye karşıysan onun getirdiği hukuka da karşı çıkacaksın.

Yüzde 10 seçim barajını kim getirdi? Darbeciler getirdi. Neden bunun arkasında duruyorsun? Yüzde 10 seçim barajı demokrasiye darbedir.

Makul bir düzeye çekelim bunu. 

İYİ Parti için de kumpas kurdular. Seçimlere girmemek için biz kumpası kurduk. DEVA Partisi'ne Gelecek Partisi'ne kumpas kurulursa biz bunu çözmekle görevliyiz. Rakibimiz tüm partiler. Ama demokrasilerde rekabet eşit olmalı.

Milletvekili vereceğiz diye bir sözde bulunmadık. Medya mensuplarına şunu söyledik: DEVA Partisi'nin ve Gelecek Partisi'nin Genel Başkanlarıyla bunu konuşmadım. Ama şunu söyledim Demokrasiye kumpas kurulursa çözmek bizim görevimizdir.

Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi parti halkın oyuna başvurmak istiyorsa en büyük hakem halk değil mi? Halk tercih ederse oy verecektir tercih etmezse oy vermeyecektir. Korkuyorlar. Çünkü iktidardan gideceklerini biliyorlar" dedi.

Yorumlar (0)