Kayyumlu belediye 347 milyon lira borç bıraktı!

Batman Belediyesi'ne atanan kayyumun belediyeyi 240 milyon TL borçlandırdığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 12.04.2019, 11:12 12.04.2019, 11:12
Kayyumlu belediye 347 milyon lira borç bıraktı!

HDP’li belediyelerin görevi devralmasıyla kayyumların belediyelere verdiği zararlara dair bilançolar da birer birer ortaya çıkıyor.

Batman’da kayyumun bıraktığı borçmiktarının 347 milyon lira olduğu açıklandı. Mardin’de ise belediyenin değerli bir arsasının, seçimden birkaç gün önce AKP’ye yakın kişilere satıldığı anlaşıldı.
HDP’li belediyelerde seçilen eşbaşkanlar, 31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelir gelmez ilk olarak kurumlarının ne kadar borçlandırıldığını açıklıyor. Batman’da 2.5 yıl vali yardımcısı Şevket Aksoy’un kayyum olarak yönettiği belediyede koltuk, devir teslim töreniyle el değiştirdi. HDP’li Eş Başkanlar Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’in görevi devralmasıyla gerçek bilanço açıklandı. Eş Başkanlar, kayyum atanmadan önce yaklaşık 60 milyon TL olan belediyenin borcunun 2.5 yıllık kayyum döneminde 307 milyon liraya çıktığını duyurdu. 

AKP’li belediyelerde ise kayyumların borçları ile ilgili gizem yaratılıyor. 31 Mart seçimlerinde el değiştirerek AKP’ye geçen merkez Artuklu ilçesinde, belediye meclisi ilk toplantısını yaptı. Toplantıda HDP’li meclis üyelerinin ilk talebi, ısrarla kayyumun belediyeyi ne kadar borçlandırdığının açıklanması oldu. Ancak Tutaşı’nın, “Kayyumun borçlarını size de halka da açıklamak zorunda değilim” diyerek talepleri geri çevirdiği bildirildi. 

133 MİLYON BORÇ

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre, Silopi Belediye Eş Başkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk ise kayyum atanmadan önce kasasında 11 milyon TL bulunan belediyeyi, 133 milyon TL borçla devraldıklarını aktararak, belediyeye ait 19 bin metrekarelik alanın devredildiğini açıkladı. HDP’li Ahmet Türk ile Figen Altındağ’ın, açık ara farkla kazandığı büyükşehir belediyesinde halen de kayyum olarak görev yapan Vali Mustafa Yaman’ın icraatları sürüyor.

Kayyum Vali Yaman’ın, büyükşehire ait kent merkezindeki en değerli arsalardan birini, 22 Mart’ta ihaleye çıkardığı, merkez Artuklu ilçesine bağlı Yalım Mahallesi’nde bulunan ve kentin en işlek bölgesi olan Mardin Park AVM’nin hemen bitişiğinde yer alan bin 513.84 metrekare genişliğindeki arsanın satışının, 2 milyon 250 bin TL’lik ihale sonucu tamamlandığı bildirildi.

Yorumlar (0)