Kayyum rektörden "istifa edecek misiniz?" sorusuna yanıt:Dünyada rektörün seçimle olduğu örnekler çok az!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, kendisini protesto eden öğrencilerin yanlarına giderek sorularını yanıtladı.

GÜNDEM 06.01.2021, 19:45 06.01.2021, 19:47
Kayyum rektörden "istifa edecek misiniz?" sorusuna yanıt:Dünyada rektörün seçimle olduğu örnekler çok az!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan, öğrencilerin ve akademisyenlerin tepkisini çeken Prof. Dr. Melih Bulu kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 


Bulu, bir öğrencinin "Biz size hiçbir şekilde kötü sözler sarf etmiyoruz. Yarın bizim hakkımızda bir şey dendiğinde 'Hayır yapmadılar' diyecek misiniz?" sorusuna "Bugün burada olan arkadaşlara herhangi bir şey olmaz. Demokratik bir ortamdayız. Ben şu an mutluyum" yanıtını verdi.
Bulu, öğrencilerin "İstifa edecek misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine de "Dünyada rektörün seçimle olduğu örnekler çok az" ifadesini kullandı.


Bir öğrenci, "Siz sanıyor musunuz ki burayı rahatça yönettirecekler? Bugün sizi atarlar, yarın başka bir kayyumu atarlar. Hayır biz demokrasi istiyoruz, biz seçim istiyoruz" dedi. Bulu ise "Boğaziçi Üniversitesi'nin kültüründe, geleneklerde hiçbir değişiklik olmayacak. Bu gemi gidecek. Bunun garantisi de benim daha önce yönettiğim üniversiteler" diye konuştu.

Bulu'ya yöneltilen sorular ve bunlara verdiği yanıtlar, tepkiler sırasında sık sık kesildi. Öğrencilerden biri, Prof. Bulu'ya "Hocam gelin hep birlikte fotoğraf çekilelim Instagram'da paylaşın. Orada istifa mektubunuzu bakanlarımız gibi yayınlayın" teklifinde bulundu.

'Cevap vermeyecekseniz sırtımızı dönelim'
Sorularına yanıt alamadıklarını ifade eden öğrenciler, istifa çağrılarını yinelediler ve "Hocam aynı cevapları verecekseniz biz arkamızı dönelim. Kısır döngüye girdik. Cevap vermeyecekseniz sırtımızı dönelim çünkü bir yere gitmeyeceğiz" tepkisini gösterdiler.

Yorumlar (0)