Karantinaya alınanlar ‘ahır gibi’ diyerek isyan etmişti! Valilikten açıklama: Normale döndü

Umreden gelen 10 bin 330 kişi bugün Ankara ve Konya'da karantinaya alınmıştı. Ankara Gölbaşı'nda kalan vatandaşların bir kısmı bulundukları koşullarla "Burada karantina diye bir şey yok. Ahır burası ahır! Ne temizlik yapılıyor, ne yemek veriliyor. Biz burada hasta olacağız" sözleriyle isyan etmişti. Görüntülerin yayınlanmasının ardından açıklama yapan Ankara Valiliği, "Görevlilerimizin yoğun gayretleriyle kısa zamanda normale döndü" ifadelerini kullandı

GÜNDEM 16.03.2020, 09:14
Karantinaya alınanlar ‘ahır gibi’ diyerek isyan etmişti! Valilikten açıklama: Normale döndü

Medine'den Ankara'ya gelen umre yolcuları, dün Esenboğa Havalimanı'na inen uçaklarının içerisinde sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınmak üzere Ankara ve Konya’daki 5 farklı öğrenci yurduna götürüldü. Ankara Gölbaşı’ndaki yurtlara götürülen ve 3 ayrı öğrenci yurduna yerleştirilen vatandaşların bir bölümü bulundukları yerden ve koşullara isyan etti.

Yurtların temizlik olmamasından ve gördükleri muameleden şikayetçi olan vatandalar “Bizi buraya apar topar getirdiler. Burada ne hemşire ne de doktor var. Burada karantina diye bir şey yok. Ahır burası ahır!” sözleriyle tepkilerini dile getirmişlerdi.

VALİLİK: NORMALE DÖNDÜ
Sosyal medyaya yansıyan ve haberlere konu olan şikayetlerle ilgili  Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Valiliğin, Twitter adresinden yapılan açıklamada, “Umreden ülkemize dönen vatandaşlarımızın karantina merkezine yoğun bir şekilde intikalleri nedeniyle ilk anda oluşan görüntülerin sosyal medyada iyi niyetten uzak bir biçimde ve sürekliymiş gibi yaygınlaştırılmaya çalışıldığı gözlemlenmiştir. Ancak durum, görevlilerimizin yoğun gayretleriyle kısa zamanda normale döndürülmüş olup, misafirlerimize en iyi sağlık standartlarında hizmet verilmeye devam edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.

Yorumlar (0)