Kadınlardan 19 Aralık'taki Fatma Şengül Davası İçin Çağrı

Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül ve kadın meclisleri, dayanışmalar, Şule Çet İçin Adalet Komisyonu ve pek çok farklı kurum 19 Aralık çağrısı yapmak için buluştu.

GÜNDEM 08.12.2019, 21:26 08.12.2019, 21:51
Kadınlardan 19 Aralık'taki Fatma Şengül Davası İçin Çağrı

Buluşmada açıklama yapan CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun 19 Aralık'ta herkesi Kartal adliyesine davet etti ve şu ifadeleri kullandı:

Yaşamı elinden alınmadan önce katilinin emek sömürüsüne de hedef olan Fatma Şengül evinin önünde 4 kurşunla katledildi. 

Yani Fatma Şengül, yıllardır ikamet ettiği evinin sokağında, 3 evladının gözleri önünde, aynı mesaiyi paylaştığı katilinin iş yükünü de katledildiği güne dek sırtlamak zorunda bırakılan bir kadındı.

Ekonomik yaşamda da şiddet ve eşitsizlik çıkmazına sıkıştırılan emekçi bir kadının bedenine kurşunlar yağdırmayı, yemek yemek, su içmek kadar kolay gören zihniyetin önünü kimlerin ve hangi politikaların açtığını yüksek sesle konuşmak zorundayız.

İster özel alanda ister kamusal alanda gerçekleşsin, tüm kadın cinayetlerinin politik olduğunu vurgulayan biz kadınlar, iktidarın kadın düşmanı söylemlerinin, şiddet eğilimine sahip olan ya da olmayan tüm erkekleri yasalardan daha fazla etkilediğini her platformda dile getiriyoruz

Bugün toplum olarak, hepimizin vicdanında onulmaz yaralar açan kadın düşmanlarına, yani insanlık düşmanlarına karşı her daim mevzilenmekten başka çıkış yolumuz kalmadı.

Tam da bu sebeple, kadınları ve çocukları hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye, tacize, tecavüze, fiziksel, psikolojik, sosyal ve ekonomik şiddete, cinayete kayıp vermemek için 6284 sayılı kanunun uygulanması ısrarınıza sarılıyoruz.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede en önemli unsurlardan biri olan 6284 sayılı kanunun uygulanmasıyla elde edeceğimiz sayısız kazanımın yanında en önemlisi, bu kanunun önleyici ve koruyucu yaptırımlarıdır.

Bugünün acı tablosunda, 6284 sayılı kanunun uygulanmasına karşı çıkanlar, türlü bahanelerle muhalefet edenler gerçek sorumlular ve katillerdir.

İşte bugün burada, yine bir erkek tarafından katledilen Fatma Şengül için adalet arıyorsak, eğer bugün Fatma Şengül nefes almıyorsa, Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül gerçek bir adalet için haykırıyorsa, hak arayışı mücadelemizi, sorumluları da ifşa ederek sürdüreceğiz.

19 Aralık'ta saat 14.30'da Fatma Şengül için, erkek şiddetinin mağduru olan tüm kadınlar için dayanışmayla Kartal adliyesinde olacağız.

Yorumlar (0)