Kadınlar İstanbul'da da Pınar Gültekin için sokakta!

Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin için ayağa kalktı

GÜNDEM 21.07.2020, 22:03
Kadınlar İstanbul'da da Pınar Gültekin için sokakta!

5 gündür haber alınamayan Pınar Gültekin'in Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkması üzerine, Türkiye'nin her yerinden kadınlar, artan kadın cinayetlerine ve erkek şiddetine karşı sokağa çıktı.

İzmir'de kadınların yürümesine engel olan polis, yaklaşık 15 kadını gözaltına aldı.

İstanbul'da kadınlar, Kadıköy Eminönü İskelesi önünde basın açıklaması için toplandı. Pınar Gültekin ve katledilen tüm kadınlar için bir araya gelen kadınlar, "Bir kadın daha eksilmemek için İstanbul Sözleşmesi uygulansın, 6284 uygulansın" dedi.

Birgün'ün aktardığına göre; Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin için sokağa çağırıyor” başlığıyla hazırlanan çağrı metninde, şu ifadelere yer verildi:

"Her kadın cinayetinin arkasında yatan sebeple öldürüldü Pınar Gültekin. Bir erkeğe 'hayır' dediği için. İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırmak isteyenler, kadınlar erkeklere 'hayır' diyemesin, 'hayır' derse yaşamasın istiyor. Kadınları öldürenler, erkek yargıdan, ülkeyi yönetenlerden güç alıyor. Onlara rağmen yaşayabilmek, hem de eşit ve özgür yaşayabilmek için Pınar Gültekin için, hepimiz için bugün kadınlar her yerde isyanda!

Yorumlar (0)