İzmir'i hortum ve dolu vurdu! Çok Sayıda Yaralı var...

İzmir'de hortum ve dolu yağışı yaşandı. Çeşme'de hortum nedeniyle ağaçların devrildiği, araçların savrulduğu ve evlerin çatılarının uçtuğu görülürken hortumun en çok Alaçatı Port bölgesini etkilediği öğrenildi. Öte yandan yaralanan vatandaşların sayısının 16'ya yükseldiği aktarıldı.

GÜNDEM 12.02.2021, 08:36 12.02.2021, 08:49
İzmir'i hortum ve dolu vurdu! Çok Sayıda Yaralı var...

İzmir’de akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, korkutucu haber Çeşme’den geldi. Alaçatı’da hortum oluştu.

Yaralıların Çeşme Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyleyen Oran, “Çok şükür ki hayatını kaybeden olmadı” dedi.

Öte yandan yaralı sayısının 16’ya yükseldiği öğrenildi. Yaralılardan 14’ünün Alaçatı Port Mahallesi’nden olduğu belirtildi.
Hortumun Alaçatı Port tarafında büyük hasarlara neden olduğunu aktaran Oran, ilk belirlemelere göre, 4 teknenin battığını, 10 otomobilin hasar gördüğünü söyledi. Hortumun Büyük Sanayi mevkiini de etkileyerek çatıları uçurduğunu söyledi.
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından AFAD ve ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek “Durum stabil” dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hortum felaketinin yaşandığı Çeşme’de incelemelerde bulundu. Vali Köşger, 16 vatandaşın yaralandığı, ev ve araçların hasar gördüğü, teknelerin alabora olduğu bölgede incelemelerde bulunurken, basın mensuplarına da açıklama yaptı.


 

Yorumlar (0)