İzmir'in silüetini bozacak gökdelene tepki:İzmir'in Kalbine hançer saplanacak

İzmir, 60 kat olacağı ve 250 metre yüksekliğe ulaşacağı iddia edilen gökdeleni tartışıyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un gökdelene karşı duruşu ise İzmirlilerin takdirini topladı.

GÜNDEM 12.12.2019, 11:28
İzmir'in silüetini bozacak gökdelene tepki:İzmir'in Kalbine hançer saplanacak

Zorlu Holding tarafından, Konak ilçesinin Pasaport mevkiindeki dev inşaatın yapımına başlandı. Bu kapsamda yeni inşaat alanındaki eski kapıların yıkım işlemlerine girişildi. 3 bin 532 mertrekare alana inşa edilecek gökdelenin 60 katlı ve 250 metre yüksekliğinde olacağı öne sürüldü. Yapı projesinde 142 konut, 13 iş yeri ve ilk 7 katın otopark olacağı belirtildi.

İZMİR'İN KALBİNE HANÇER SAPLANACAK”

İzmir'in göbeğinde dikilmek istenen gökdelen tartışma başlattı. Kamuoyunda tartışma doğuran devasa yapılaşma ile ilgili ilk açıklama Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan geldi. Konak Belediye Meclisi toplantısında konuşan Batur, bu yükseklikteki bir gökdelenin Konak'ın merkezine yapılmasını hiçbir açıdan doğru bulmadığını ve mimarlık mesleğinden gelen biri olarak içine sindiremediğini dile getiren Batur, “İzmir'in kalbine hançer saplanacak” diye konuştu.

BAŞKAN BATUR:İÇİMİZE SİNMİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda da konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur gökdelen projesinde sürecin 2008'de başladığını belirterek, "TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve meslek odalarının bu konudaki karşı duruşları ve mahkemeye taşıdıkları 1 bölü 5 binlik bir üst plan var. Özellikle şubenin 2018'de üst plana açtığı dava devam ediyor. Bu arada 5.12.2018 tarihinde Konak Belediyesi tarafından bu adı geçen gökdelene inşaat ruhsatı verilmiş. Burada dikkat edilmesi gereken, dava sürecinde ruhsat verilmesidir" ifadesini kullandı. 

Batur, konuyla ilgili daha önce Konak Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ilçelerinin tam göbeğine böyle bir gökdelenin yapılmasının, Konak'ın kalbine saplanan bir hançer olarak gördüğünü ifade ettiğini anımsattı. 

Adaylık sürecinde de yüksek yapıların kentin merkezine yapılmaması konusunda hemşerilerine söz verdiğini hatırlatan Batur, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili hukuki süreci, geçmişe dönük olarak ve bu noktada yapılması gerekenlerle ilgili çalışmayı yürütüyoruz. Özellikle ilgili firmanın yöneticileri tarafından, kentin ve kenti yönetenlerle alay edecek şekilde 'İster 2 kat yaparız ister 160 kat yaparız' açıklaması da bizi yaralamıştır. Yatırımcının karşısında değiliz, 'istemezükçü' asla değiliz. Ama kentin silüetini bozacak olağan dışı ve çarpıcı yapılaşma tarzı olamaz. Büyükşehir belediye başkanımızın da bu konuda aynı hassasiyet içinde olduğunu geçmişteki beyanlarından biliyoruz".
 

Yorumlar (0)