'İzmir depreminin ardından bazı kiralar bir günde 500 lira arttı, nakliye parası 2 katına çıktı'

İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından evini taşımak zorunda kalan bazı vatandaşlar, yüksek fiyat talepleriyle karşılaştı. Bir vatandaş kiraların bir günde 500 lira arttığını söylerken, bir diğeri ise nakliye fiyatlarının saatler içinde ikiye katlandığını ifade etti.

GÜNDEM 02.11.2020, 14:25
'İzmir depreminin ardından bazı kiralar bir günde 500 lira arttı, nakliye parası 2 katına çıktı'

İzmir depreminin ardından arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, depremin ardından kira artışı yapanlar büyük tepki topladı. 

Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre, acil olarak evlerini taşımak zorunda kalan ev sahipleri boş ev bulmakta zorlanırken, bazı emlakçıların kendilerine fırsatçılık yaptığını bazılarının ise özellikle yardımcı olmak için uğraştığını iddia etti. Ayrıca ev sahipleri bazı nakliye firmalarının da iki katı fiyat aldıklarını belirtti.

Bayraklı'da yetkililer tarafından ağır hasarlı olarak gösterilen bir binada oturan Süleyman Güler, "Binamız ağır hasarlı. Hemen eşyalarımdan bir kısmını alıp çıktım. Şimdi yeni ev bakıyorum. Bazı emlakçılar ellerinde ev olmamasına rağmen yardımcı olmaya çalışıyor. Zaten İzmir böyle bir şehir. Ama birkaç emlakçı gerçekten bu dönemde davranılması gerektiği gibi davranmıyor. Bunu da gördük. Biz açıkta kaldık. Onlar bu durumda 400-500 lira fazla kira talep ediyor. Bize bir sürü kriter soruyor. Böyle zamanda bu şekilde davranılmaz" sözleri ile yaşadıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)