İzmir Barosu önünde avukatlardan oturma eylemi: Biz kimseye biat etmeyeceğiz

Avukatların İzmir Barosu'nun önünde gerçekleştirdiği oturma eylemi öncesi konuşma yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer, baroların üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savundukları için iktidarın rahatsız olduğunu söyledi.

GÜNDEM 30.06.2020, 21:54
İzmir Barosu önünde avukatlardan oturma eylemi: Biz kimseye biat etmeyeceğiz

İktidarın baroları bölme planına karşı dün yürüyüş yapmak isterken engellemeyle karşılan avukatlar, bugünde İzmir Barosu'nun önünde bir araya geldi.

Avukatlar İzmir Barosu önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Öte yandan AKP iktidarı ise bugün Meclis'e “çoklu baro” teklifini sunarken, 80 baronun, iktidarın teklifine karşı 3 Temmuz’da Ankara’da miting düzenleyeceği açıklandı.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; Oturma eylemi öncesi açıklama yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer, "İstiyorlar ki baroların sesi çıkmasın, barolar sussun. Çünkü barolar insan hak ve özgürlüklerini savunan, çevre talanına karşı çevre hakkını savunan, egemen feodal anlayışın cinayetlere kurban verdiği kadınların hakkını savunan, istismara uğrayan çocukların hakkını savunan, ayrımcılığa uğrayan LGBTİ+'ların hakkını savunan, yanlışa yanlış diyen kurumlardır. İşte bu yüzden baroları susturmaya çalışıyorlar. Fakat unuttukları bir şey var bizler avukatız. Bizlerin cübbelerin önünde düğme yok. Bizler hiçbir güce karşı, hiçbir siyasi otoriteye karşı düğmelerimizi iliklemedik bugüne kadar. Unutuyorlar ki bizler avukatız, bizler üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Polis devletine karşı hukuk devletini savunuyoruz. Demokrasiyi savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BİZ KİMSEYE BİAT ETMEYEĞİZ

Avukatların asla ve asla susmayacağını vurgulayan Yılmazer, "Demokrasiyi savunmamızdan rahatsız oluyorlar. Bundan rahatsız oldukları için daha çok kısa bir süre önce Ankara'da baro başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, meslektaşlarımıza yaşattıkları hepimizin daha belleklerinde. Baro başkanlarını ülkenin başkentine sokmadılar. Aksine bir sürü insanlık dışı muamelede bulundular. Akşam soğukta kendilerine battaniye vermediler, dışarıdan kıyafet sokmadılar, içeriye yemek sokmalarına izin vermediler aç bıraktılar. Daha dün burada yaşadığımız hepinizin malumu. En demokratik haklarımızdan biri olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkımızı kullanmak istedik ve bizi yürütmediler. Bugün Adana'da yürüyüş yapmak isteyen meslektaşlarımıza gaz bombalarıyla karşılık verdiler. Unuttukları bir şey var. Bizler asla ve asla yılmayacağız. Bizler bu yasa teklifinin geçmeyeceğini bütün yüreğimizle inanıyoruz. Diyelim ki geçti bundan sonra susacağımızı mı zannediyorlar? Bundan sonra muhalefet etmeyeceğimizi mi zannediyorlar? Biz asla ve asla hiç kimsenin karşısında düğmelerimizi iliklemeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz. Dün yapmak istediğimiz yürüyüş engellenmişti. Bugün yeniden buradayız. Oturma eylemimizi gerçekleştireceğiz. 3 Temmuz'da bütün baroların, bütün avukatların katılımıyla Ankara'da büyük bir yürüyüş düzenlenecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)