banner773

İzmir Barosu'nun yürüyüşüne polis engelinden sonra flaş karar!

İzmir Barosu, baroların yapısında değişiklik öngören yasa teklifine karşı oturma eylemi kararı aldı. Nöbetteki avukatlar, 'Yaz gazeteci yaz' şarkısını söyledi.

GÜNDEM 29.06.2020, 23:59
İzmir Barosu'nun yürüyüşüne polis engelinden sonra flaş karar!

İzmir Barosu'nun Alsancak'ta bulunan merkez binasından Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin başlangıç noktasına kadar yapmak istediği yürüyüşe izin verilmedi.

Güvenlik güçleri ile aralarında İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel'in de olduğu avukatlar arasında süren müzakereler sonuç vermedi.

İktidarın baroları bölme planına karşı yürüyüş yapmak isteyen avukatlar, engelleme üzerine baro sokağında oturma eylemi başlattı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin başlangıcında basın açıklaması yapmak isteyen avukatlar, bunun üzerine izin verilene kadar baro önünde oturma kararı aldı.

Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada"Daha demokratik bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar." ifadesini kullanmıştı.

BARO BAŞKANLARI YARIN ANKARA'DA TOPLANACAK

İzmir Barosu, Avukatlık Kanunu'nda ve baroların yapısında değişiklik öngören yasa teklifine karşı engellenen yürüyüşün ardından başlattığı oturma eylemini, yasa teklifi geri çekilinceye kadar sürdürme kararı aldı. İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel AKP'nin yarın Meclis'e sunacağı yasa teklifiyle ilgili baro başkanlarının Ankara'da toplantı yapacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avukatlık Kanunu’nda ve baroların yapısında değişiklik yapılarak, çoklu baro sistemini hayata geçirecek yasa teklifinin yarın AKP’li vekiller tarafından Meclis’e sunulacağını açıkladı. İzmir’de ise bugün avukatların eylemi vardı.

İzmir Barosu Binası önünden Alsancak’a yürümek isteyen avukatlara polis engel oldu. Avukatlar, izin verilene kadar baro önünde oturma kararı aldı ve  “Savunma susmayacak” sloganı attı. 

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel yürüyüşlerinin engellenmesine ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Yücel, “Barolara yönelik saldırıyı ifade etmek için yola çıktık. Eylemimizin şiddet içeren bir yanı yoktur. Anayasal hakkimizi kullanıyor olmamız rağmen şuan kolluk kuvvetleri tarafından durdurulmuş durumdayız. Suç işliyorlar, bu barikat çözülene kadar buradayız” dedi.

"YAZ GAZETECİ YAZ" DEDİLER

Avukatların eylemleri devam ediyor. Nöbetteki avukatlar, tutuklu gazetecilerle dayanışmak için "Yaz gazeteci yaz" şarkısını söyledi.

Yorumlar (0)