İYİ PARTİLİ FAHRETTİN YOKUŞ'TAN SOYLU ELEŞTİRİSİ:"SAYIN BAKAN EHİL OLMADIĞINI İTİRAF ETMİŞTİR"

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu'ya liyakatten uzak yönetim anlayışları, ülkenin içinde bulunduğu durum ve sığınmacı politikası nedeniyle eleştirilerde bulundu.

GÜNDEM 19.11.2022, 14:42
İYİ PARTİLİ FAHRETTİN YOKUŞ'TAN SOYLU ELEŞTİRİSİ:"SAYIN BAKAN EHİL OLMADIĞINI İTİRAF ETMİŞTİR"

İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Fahrettin Yokuş, İçişleri Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaylım ateşinde bulundu.
Konuşmasında, Soylu'nun daha öncesi açıklamalarını hatırlatan Yokuş, "Sayın İçişleri Bakanı diyor ki 'ben ömrümde hiç güvenlik makalesi okumamış bir adamım. Yani okumadım. Ben İçişleri Bakanlığı ile ilgili bir şey biliyorum dersem yalan olur.' Sayın Bakanın bu itirafı 20 yıldır ülkemizi yöneten AK Partinin yönetim anlayışına aynı tutmaktadır." dedi.


"SAYIN BAKAN EHİL OLMADIĞINI İTİRAF ETMİŞTİR"
Yokuş, devlet yönetiminde liyakat, tecrübe ve ehliyetin yöneticilerde olması gereken temel nitelikler olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yüce kitabımız Kuran-i Kerim'de şöyle der, 'Allah size mutlaka emanetleri ehline vermenizi, insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. ' Yine yüce Peygamberimiz, 'işi ehline vermezseniz kıyamet kopar' buyuruyor. Bütün bu gerçekler ortadayken sayın bakan ehil olmadığınızı itiraf ettiğiniz bir görevi neden üstlendiniz? Beş yılı aşkın bir süredir İçişleri Bakanı olarak görev yapıyorsunuz. Bugün itibari ile sınırlarımız kevgire dönmüş, terör eylemleri İstanbul’un göbeğine İstiklal Caddesine kadar inmiş ise İstanbul Dünya uyuşturucu baronları ve mafya babalarının cirit attığı ve infazların gerçekleştirdiği bir vilayet haline gelmişse sizin günahınız vebaliniz yok mu?"


"YAKALAYAMADIĞINIZ GÖÇMEN SAYISI NEDİR?"
Soylu'nun, 2019’da 455 bin düzensiz göçmen yakaladıklarını açıkladığını anımsatan Yokuş, "Yine 2022’nin ilk altı ayında 136 bin kişi diyorsunuz. Kaçak göçmen yakaladık diye gururla anlatıyorsunuz. Sayın Bakan gururla anlattığınız şey biraz mahcubiyetiniz değil mi? Bu kadar kayıt dışı göçmenin benim ülkemde ne işi var? Bir yandan sınırlarımızda kuş uçurtmuyoruz diye halkı kandıran açıklamalar yapacaksınız, bir yandan da yakaladığınız kaçak göçmen sayısıyla övüneceksiniz. Sayın bakan sormak istiyorum yakalayamadığınız göçmen sayısı ne kadar? Hele bir Bakan yardımcımız var sayın Çataklı. Diyor ki '2016 yılından beri aradık taradık 122 bin Suriyelinin izine rastlayamadık.' Allah Allah bir değil iki değil 122 bin insan. Bu insanlar yer yarıldı yerin içine girdi herhalde. Şu rezalete bakar mısınız?" diye konuştu.

Yorumlar (0)