İyi Parti kurultayında tek aday olan Meral Akşener, bin 289 oyla genel başkan seçildi

"Beş müteahhide 'Hızır' olan iktidar, milletine, ola ola 'Hızır Paşa' oldu"

GÜNDEM 20.09.2020, 14:23
İyi Parti kurultayında tek aday olan Meral Akşener, bin 289 oyla genel başkan seçildi

İyi Parti'nin “Millet bu bizi çağırıyor” sloganıyla düzenlediği  ikinci olağan kurultayı, Ankara'da düzenlendi. Kurultayda tek başkan adayı olan Meral Akşener, bin 289 delegenin oyuyla bir kez daha parti Genel Başkanı seçilirken yaptığı konuşmada hükûmetin politikalarına ve Cumhurbaşkanlığı sistemine yüklendi. Aşener, "geçmişin hatalarını tekrarlamadan güçlendirilmiş parlamenter sistemi getirerek Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırma" sözü verdi.

Asıl rekabet ise 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçiminde yaşanıyor. Partinin yönetim organlarına üyeliklerin çarşaf liste yöntemi ile yapılacağı seçimde, Akşener'in 100 kişilik ‘anahtar liste' çıkaracağı öne sürüldü.

Koronavirüs salgını nedeniyle Altınpark'ta açık havada düzenlenen kurultay alanında "İstanbul sözleşmesi yaşatır", "Hayvan Hakları Kanunu her canlının hakkı " yazılı pankartlar asıldı. Kurultayda son dönemde tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere doğa hakları ve EYT’lilere ilişkin de mesajlar paylaşıldı.

Seçim öncesi kürsüye çıkan İyi Parti lideri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. "Sen adaleti öldürdün. Hukukun adamına göre işlediği, soruşturmaların twitter tabelasına göre yürütüldüğü bir ülke yarattın" diyen Akşener, "Ama unutma gün gelir, bir gün adalet herkese lazım olur" dedi.

Akşener, AKP iktidarını ayrıca, "Pandemi süresince milletine maske bile dağıtamayan bu iktidar, o beş müteahhidin milyarlarca liralık alacağını dakika geciktirmedi. Beş müteahhide 'Hızır' olan iktidar,  milletine, ola ola 'Hızır Paşa' oldu" sözleriyle eleştirdi.

İyi Parti Kurultayı'ndan detaylar

Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz yapılan kurultaya delegeler, az sayıdaki görevli ve basın mensupları dışında kimse alınmadı. Kurultayın yapılacağı alanda ve çevresinde güvenlik önlemi alınırken, içeriye tek arama noktasından geçildi.

Kurultayda EYT, doğa ve İstanbul Sözleşmesi vurgusu

İyi Parti, kurultayı salgın nedeniyle CHP gibi açık havada yaparken, alanda AK Parti tarafından tartışmaya açılarak kadın örgütleri ve muhalefet partilerinin tepkisini toplayan İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin de mesajlar yer aldı. Kurultay alanında ve kürsünün arkasındaki platformda“ İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Kadına şiddete son” mesajları paylaşılırken, doğa hakları ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da unutulmadı.

İyi Parti'nin kurultay rengi: Yeşil

Alanda “Yaşama ve canlıya saygı” pankartları yer alırken, Meral Akşener’in konuşma yapacağı kürsü ve etrafında da yeşil renk hakim. Kurultayda dikkat çeken bir diğer nokta da EYT’lilere ilişkin pankartlar oldu. Alanda ve kürsüde “EYT kazanacak” mesajları yer aldı. Kurultayda korona virüsü tedbirleri kapsamda her yere el dezenfektanları yerleştirildi.

İyi Parti lideri Meral Akşener’in yeniden tek aday olduğu kurultayda kayıtlı bin 379 delege 150 kabinde oy kullanarak partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak yönetim kadrosunu belirleyecek.

Yorumlar (0)