İŞTE İL İL CHP'DEKİ GERÇEĞE EN YAKIN İMZA SAYISI

CHP'de kurultay tartışması sürüyor. Gazetekritik 81 ilden il başkanları, kurultay delegeleri ve milletvekilleri ile yaptığı görüşme sonrası il il gerçeğe en yakın verileri derledi. 

GÜNDEM 21.07.2018, 19:57 21.07.2018, 19:57
İŞTE İL İL CHP'DEKİ GERÇEĞE EN YAKIN  İMZA SAYISI

CHP'de kurultay tartışması sürüyor. Muhaliflerin '604 imza toplandı' açıklamalarının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek hodri meydan diyerek "bugün saat 11:00'de 604 noter onaylı imzanın genel merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır" diyerek kurultay resti çekmişti.

 

GAZETEKRİTİK İL İL GERÇEĞE EN YAKIN VERİLERE ULAŞTI
Muhalefet ve genel merkezin verdiği sayıları baz almadan Gazetekritik bugün 81 ilden il başkanları,kurultay delegeleri ve milletvekilleri ile yaptığı görüşme sonucu kurultay için imza veren delege sayısının gerçeğe en yakın sayısına ulaştı. Yaklaşık 75 il başkanı ile görüşen Gazetekritik gerek Muharrem İnce'ye destek veren gerekse de Kılıçdaroğlu'na destek veren il başkanlarından  ve kurultay delegelerinden bu bilgiyi alarak sizler için derledi.PM ve YDK üyeleri ile birlikte toplam delege sayısına ulaşılmış oluyor.

Resmin büyük halini görmek için tıklayınız

MUHALEFET ALABİLECEĞİ ÜST LİMİT İMZA SAYISINA DAYANDI

Buna ilk beş günde alabilecekleri imza sayısının üst limitlerine ulaşan muhalefet harekete verilen imza sayısı 461 olarak görülüyor.İl başkanları verdiği bilgilere göre muhalif hareketin alacağı maksimum imzanın verildiği ifade edildi.Bugün muhalefetin 604 imzayı teslim etmemesi nedeni ile pazartesi bir grup imza veren delegenin imzasını çekebileceği söyleniyor.

 

GENEL MERKEZİN AMACI NEYDİ?
CHP'den dün yapılan "604 imzayı teslim et gereği yapılacak" açıklamasının amacı delegelerde ve partililerde 604 imza olmadığını göstermek ve yapılan algı operasyonunu yıkmaktı. Nitekim muhalefet cephesi ise elinde 604 imza olduğunu söylemesine rağmen bu sayıyı teslim edemediler.

 

MUHALEFETİN SAVUNMASI NE?
Muhalif hareket adına yanıt veren Necati Yılmaz'ın ise imza vermeme savunması şu şekilde oldu:
1-Sayın Muharrem Erkek bu defa da fiili tüzük değişikliği mi yaptı?
2-Sayın Erkek’in Kurultay toplama yetkisi var mı? 
3-Bu açıklamayı Genel Başkan’ın avukatı olarak mı yapıyor? 
4-Parti Sözcüsü değişti mi?

 

PEKİ GERÇEK NE?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Lideri ile görüştükten sonra hukuktan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak bu açıklamayı yaptı. 604 imzanın teslim edilmesi halinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun  tüzük gereği yeterli sayıyı ulaşılmamasına rağmen tüzüğü toplama yetkisi var. Yani tüzük açısından muhalefetin dediği gibi bir değişiklik ve sorun gözükmüyor.

 

BASKI VAR DİYEN MUHALEFETTEN DE İMZA İÇİN BASKI
Muhalif hareketin sosyal medya üzerinde delegeye baskı var açıklamalarına karşın aynı baskı muhalefet cephesinde de söz konusu. Başta Necati Yılmaz, Tanju Özcan, Aylin Nazlıaka, Mehmet Tüm ve Yaşar Tüzün gibi eski ve mevcut vekillerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,"Gelecek için Biz" Grubu, Önder Sav ve ekibi delegeleri imza vermeleri konusunda yoğun bir şekilde telefon ile baskı kurdukları belirtiliyor.

 

Yorumlar (0)