banner773

İstanbul’da balıkçı teknesi battı: 2 kişi öldü, 11 kişi kurtarıldı

İstanbul'da Samatya Sahili açıklarında içinde 13 kişinin olduğu balıkçı teknesi alabora oldu. 2 kişi hayatını kaybederken, 11 balıkçı kurtarıldı.

GÜNDEM 10.10.2020, 09:16
İstanbul’da balıkçı teknesi battı: 2 kişi öldü, 11 kişi kurtarıldı

Beykoz’dan yaklaşık 13 metrelik tekneyle avlanmak için denize açılan balıkçılar, Fatih Samatya Sahili açıklarında ağlarını denize attı. Ağlarını çekmeye başladıkları sırada içinde 13 balıkçının bulunduğu tekne yan yattı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine Deniz Liman Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler sevk edildi. Yan yatan teknede bulunan balıkçılardan 12’si Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ve bölgedeki diğer balıkçılar tarafından kurtarıldı.

İKİ BALIKÇI HAYATINI KAYBETTİ

Dha'da yer alan habere göre; Denize düşen balıkçı için arama başlatılırken yan yatan tekneden kurtarılanlar Yenikapı’daki zabıta noktasına çıkartıldı. Kurtarılan 12 kişiden durumu ağır olan 1 balıkçı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen balıkçı hayatını kaybetti.

Deniz polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, teknenin alabora olduğu bölgede uzun süre arama yaptı. Kayıp olan balıkçının bir süre sonra cansız bedeni bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden Samatya açıklarında batan tekneye ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bugün saat 04.30 sıralarında Kumkapı Balıkçı Barınağı önlerinde Kumsal-55 isimli Balıkçı Teknesi alabora olarak batmıştır. 

Olay yerine sevk edilen Kıyı Emniyeti, Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekiplerince arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştır.  Batan teknede bulunan 13 personelden 11'i kurtarılarak 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye sevk edilmiş, 2 personel ise hayatını kaybetmiştir.

Konuya ilişkin adli ve idari işlem başlatılmıştır.  Hayatını kaybeden balıkçılarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı, kazazedelerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. " denildi.

Yorumlar (0)