banner773

İstanbul Sözleşmesi eylemine katılan akademisyene para cezası kesildi

KHK’li akademisyen Esra Ergüzeloğlu'na “İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkıyoruz” eylemine katıldığı için 3 bin 150 TL para cezası kesildi. Ergüzeloğlu, cezaların mücadelelerinin önünde engel olmayacağını söyledi.

GÜNDEM 07.10.2020, 16:08
İstanbul Sözleşmesi eylemine katılan akademisyene para cezası kesildi

Mersin’de 5 Ağustos’ta "İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkıyoruz" eylemine katılan Mersin Üniversitesi’nde Doç. Dr. iken 2017 yılında Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ihraç edilen barış akademisyenlerinden Esra Ergüzeloğlu’na, "1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununa (282. Madde) muhalefetten" 3 bin 150 TL idari para cezası verildi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, eylemin İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun uygulanması için düzenlendiğini belirten Ergüzeloğlu, suçlama konusu yapılan eylemin yasal izinli olduğunu söyledi.

İktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek kadınların elde ettiği kazanımları geri almayı amaçladığını ifade eden Ergüzeloğlu, “Toplumun muhafazakar bir kabuğu var ve bu kabuğa sığmayan bir toplum var. Bu kabuğu kırmaya çalışıyor. Bizde bizimle ilgili zorla kazanılmış bu yasaya sahip çıkmak istedik. Tekrardan en başa dönmemek için, o yasanın uygulanması talebiyle kamuoyuna çıktık” dedi.

ADALET UCUZ BİR ŞEY DEĞİL.

Verilen cezayla mesaj verilmek istendiğini ifade eden Ergüzeloğlu, “Mesaj şudur: ‘Seni gözlerinden bile tanıyoruz. Sizi tanıdık. Sizi fişledik ve izliyoruz’. Sağımda solumda kimse olmamasına rağmen bana ceza kesilmiş. Bazı kişileri işaretliyorlar ve bu işaretledikleri kişileri bir şekilde yıldırmaya çalışıyorlar. Bununla hak arama hürriyetimizden vazgeçirmeye çalışıyorlar. Adalet ucuz bir şey değil. Adaleti ararken, bunun gibi şeylerle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MÜCADELEYE DEVAM’

Hükümetin KHK’lileri “sivil ölü” haline getirdiğini söyleyen Ergüzeloğlu, bu kesilen cezaların haklarını aramalarının önünde engel olamayacağının altını çizdi. Mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Ergüzeloğlu, cezaya karşı hukuki başvurularda bulunacağını söyledi.

Yorumlar (0)