İstanbul Sancaktepe'de rant için izlenen yol "pes" dedirtti

İstanbul Sancaktepe ilçesi ilginç bir 'yapılandırma' hikayesine sahne oluyor. Abdurrahmangazi Mahallesi, Bağlar mevkiinde, uzun yıllar trafo merkezi olarak kullanılan ve yüksek gerilim alanı olarak kullanılan beş yolun birleştiği noktadaki 'kavşak' alış veriş merkezine dönüştürülüyor.

GÜNDEM 17.11.2020, 13:18
İstanbul Sancaktepe'de rant için izlenen yol "pes" dedirtti

İstanbul Sancaktepe'de rant için izlenen yol "pes" dedirtti. Araziye önce çelik konteyner konularak 'İmar Barışı'na sokuldu, şimdi ise AVM inşaatı başlıyor... Yüksek elektrik gerilim hatlarının geçtiği bölgeye AVM dikilecek...

ÖNCE KONTEYNER SONRA İMAR BARIŞI

Çiçeği burnunda AVM'nin hikayesi ise bir hayli ilginç.

Tapu kayıtlarında yapılan incelemeye göre; alanın, birkaç yıl önce konuşlandırılan çelik konteyner ile 2018 yılındaki İmar Barışı kapsamına alındığı gözlendi.

GEREKEN İZİNLER ALINDI

Polemikhaber'de yer alan habere göre; İmar Barışı kapsamına sokulan arsa için daha sonra imar başvurusunda bulunulduğu ve AVM yapabilmek için belediyeden gereken izinlerin alındığı öğrenildi.

 "ANLAMIŞ DEĞİLİZ"

Sancaktepe Belediyesi'nden kaynaklar ise "Bölge halen yüksek gerilim hattı alanı olarak görünüyor. Beş yolun ortasındaki arazi için AVM aşkını anlamış değiliz." diye tepkilerini dile getirdiler. Arazide önümüzdeki günlerde AVM inşaatının başlayacağı öğrenildi.

Yorumlar (0)