İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:Bir kez daha Anıtkabir’e gideceğiz

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde İstanbul’u kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye binasındaki devir teslim sonrası buradaki vatandaşlara seslendi. Kaynak; GazeteKritik.comhttps://www.gazetekritik.com/gundem/istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamogluben-kendimi-h80477.html Gazete Kritik

GÜNDEM 17.04.2019, 19:22 17.04.2019, 19:48
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:Bir kez daha Anıtkabir’e gideceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatayı almasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde devir teslim törenine katılarak makamı devraldı.İmamoğlu devir teslim töreni sonrasında belediye önüne gelen yurttaşlara seslendi.

İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları;

Hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi ırk, mezhepten olursa olsun hiçbir fark gözetmeyeceğiz. Bu güzel şehre bu güzel insanlara barış, saygı getiriyoruz.

Türkü, Kürdü, Lazı, her kesimi selamlıyorum. Bu şehrin Müslümanlarını, Sünnilerini, Alevilerini, Hatırlayanlarını, herkesi selamlıyorum.

Haktan, hukuktan, adaletten asla vazgeçmedik. Bu şehrin adalet duygusundan asla vazgeçmedik, geçmeyeceğiz. Bu ülkenin kurucu değerlerinden asla vazgeçmedik. Cumhuriyetten, inancımızdan, Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmedik.

Ben Allahıma şükrediyorum, çünkü bana dünyanın en güzel şehrini ve bu şehrin insanlarını yönetme şansı verdi. Bu benim boynumun borcudur. Ben kendimi bu şehrin, çocuklarına, insanlarına adayacağım. Buradan hepinize söz veriyorum.

Sokaklarda meydanlarda hep anlattık; birbirimize hep gülümseyeceğiz. Artık kıyıda köşede kalan yok. Artık kaymak tabakası, varoşu yok. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var.

Görevim süresince kimsenin hakkını yemedim bundan sonra da yedirmeyeceğim.

Ben de sizden bir söz istiyorum. Ben bir gün olabilir, hata yapabilirim, eksiğim olabilir. Tabir-i caizse ayağım takılıp yere düşebilirim. Benim elimden tutup ayağa kaldırmaya var mısınız?

İşte ben sizin yol arkadaşınız olmaya geldim. Bu süreçte bu 17 günde, özellikle sürecin sağduyulu bir şekilde teminat altında olması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle, o çuvalların başında bekleyen demokrasi nöbetçilerine teşekkür ediyorum. Bu sürece katkı sunan ve hiçbir şekilde başından ayrılmayan genel başkan yardımcılarına, grup başkan vekillerine, milletvekillerine teşekkür ediyorum.

Beni buraya getiren sizlerle tanıştıran partime, Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Aynı şekilde bana destek olan ittifakımız olan İYİ Parti’ye ve Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. Yine iki il başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kısa bu şehre tüm yaşayanlarına çok teşekkür ediyorum.

Size dünyanın en demokrat belediye başkanlığı, şeffaflık sözünü veriyorum. Bugünden sonra çok çalışacağımız günler başlayacak.

Konuşması esnasında kendisine oy sayım sürecinde yumruğunu sıkarak, “Ekrem ağabey her şey çok güzel olacak” diyen bir genci çağıran İmamoğlu, “Bu gençlerin inançları dağları deler. Bu gençler bizim geleceğimiz, ümitlerimiz” dedi.

Görevlerimizi yerine getirdikten sonra bir kez daha Anıtkabir’e gideceğiz.

Yorumlar (0)