İsmailağa Cemaati, Erdoğan'ın yanında: 'Faiz belası yüzünden para eridi'

'İsmailağa Cemaati' lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, Türk lirasının erimesinin faiz belasından olduğunu savundu.

GÜNDEM 19.11.2021, 16:12
İsmailağa Cemaati, Erdoğan'ın yanında: 'Faiz belası yüzünden para eridi'

Dün Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kararıyla politika faizi yüzde 16'dan 15'e indirildi. Önceki aylarda yapılan 3 puanlık indirimle birlikte, son 3 ayda 400 baz puan faiz indirimi gerçekleşmiş oldu. 

Merkez Bankası'nın faizi düşürme kararı sonrasında TL'de değer kaybı hızlanırken, dolar 11.30'u gördü. Aynı dakikalarda Euro/TL'de de 12.82 seviyeleri aşıldı. TL'nin euro ve dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 5'i geçti.

"FAİZ YÜZÜNDEN PARA ERİDİ"

Merkez Bankası'nın kararından ve dövizdeki sert yükselişten sonra İsmailağa Cemaati'nden konuyla ilgili olarak bir paylaşım geldi. 

Paylaşımda, cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun "Faiz yüzünden para eridi ve pahalılık aldı yürüdü. Paranın erimesi o faiz belasından oluyor" denildi.

ERDOĞAN DA FAİZE KARŞI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin son grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın bağımsızlığıyla ilgili, "Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bırakın da bağımsız olarak kararını o versin." demişti. 

Yorumlar (0)