banner773

İsmail Saymaz'ın katılacağı 'İş cinayetleri' paneline salon verilmedi

İsmail Saymaz'ın katılacağı 'İş cinayetleri' paneline salon verilmedi

GÜNDEM 06.03.2017, 16:52 06.03.2017, 16:52
İsmail Saymaz'ın katılacağı 'İş cinayetleri' paneline salon verilmedi

Fıtrat-İş kazası değil cinayet” adlı kitabı bulunan, ülkede giderek yaygınlaşan iş cinayetleri hakkında yaygın araştırmaları bulunan Gazeteci yazar İsmail Saymaz Eğitim Sen Bolu Şube tarafından Bolu’ya davet edildi. Panel için 8 Nisan tarihinde mutabık kalındı.

Eğitim Sen Bolu Şube Kültür Merkezi Bolu İl Müdürlüğüne müracaatla kültür merkezi salonunu kiraladı.

Önce salonun kiralaması ile bir sorun yok dendi, bir kaç gün sonra Kültür Müdürlüğü vilayetin panele izin vermediğini bildirerek salonu iptal etti. Vilayet gerekçe olarak o gün salonun teknik cihazlarının bakım ve onarımı yapılacağını ileri sürdü.

OTEL BASKI VAR DEDİ

Ardından toplantıyı yeni yapılan bir otelin toplantı salonuna almak isteyen Eğitim Sen’lilere otel müdürü sabah verdiği salon kirası fiyatını öğleden sonra iki misli artırarak kibarca “baskı var, kiralayamam” dedi.

Eğitim Sen Bolu Şube yönetim kurulu panelin nasıl ve nerede yapılacağı konusunda arayışlarını sürdürüyor.

EĞİTİM SEN AÇIKLAMA YAPTI

Eğitim Sen Bolu Şube kamuoyuna yaptığı bir açıklama ile konuyu kınadı ve “Anayasa ve diğer mevzuat gereği tarafsız olmaları zorunluluk olan kamu görevleri bu kararları ile ne yapmaya çalışmakta, kime ve neye hizmet etmektedir?” dedi.

Eğitim Sen Bolu Şube Yürütme Kurulunun açıklaması şu şekilde:

Basına ve Kamuoyuna

Eğitim Sen Bolu Şube olarak ülkemizin en önemli sorunlarından biri olarak gördüğümüz iş ve işçi güvenliğine yönelik bir panel gerçekleştirmek istedik.

Etkinliğimizi ,8 Nisan 2017 de gazeteci yazar İsmail SAYMAZ ve TTB merkez konseyden gelecek iş güvenliği uzmanıyla ortaklaştırdık. Yer konusunda ilimizde bulunan İl Kültür merkezi çok amaçlı salonla bir görüşme yaptık.İl Kültür Merkezindeki görevli, üst amirleriyle de görüşerek 8 nisan için salonun uygun olduğu bilgisi ve etkinlik bilgileriyle birlikte bir protokol imzaladık.Konuklarımızla da teyit ettik.

Ancak yaklaşık 4-5 gün sonra, İl kültür merkezinden arandık. Valilikçe talebimizin uygun olmadığını ve salonu kullanamayacağımız bilgisini verdiler.

Bunun üzerine valilikle iptal gerekçesini öğrenmek üzere görüşme talebinde bulunduk. Görüşme talebimize karşılık iptal gerekçesini yazılı olarak Sendikamıza ilettiler. ‘’8 Nisan cumartesi günü teknik cihazların bakım ve onarımı yapılacağından talebiniz karşılanmamaktadır.’’

Sadece sormak isteriz;

- Çok amaçlı salonun bakım ve onarımı 8 Nisana kadar başka bir zaman dilimin de yapılamaz mı?

-Çok amaçlı salon, ülkemizin kanayan yarası iş güvenliği ve iş cinayetlerine, dikkat çekmek gibi bir amaca hizmet edemez mi?

-Eğitim Sen olarak bizler bu tür etkinlik ve organizasyonlarımıza konulan engelleri nasıl aşacağız?

-Sendikal haklar ve özgürlükler demokrasinin vazgeçilmezi değil midir? Bu konuda ki endişelerimizi giderecek misiniz?

-İlimizde kamu kurumlarına ait toplantı salonlarının kapıları herkesin malumu kişi ve kurumlara ardına kadar açıkken Eğitim Sen ‘e ve Gazeteci İsmail SAYMAZ’a kapıların kapatılması çifte standartla açıklanabilir mi?

-Anayasa ve diğer mevzuat gereği tarafsız olmaları zorunluluk olan kamu görevleri bu kararları ile ne yapmaya çalışmakta,kime ve neye hizmet etmektedir?

Takdir kamuoyunundur.

EĞİTİM SEN Bolu Şube Yürütme Kurulu

 

Yorumlar (0)