İsmail Saymaz'dan Sözcü Kararına Tepki:Bizimle Dalga mı Geçiyorsunuz?

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

GÜNDEM 27.12.2019, 12:30
İsmail Saymaz'dan Sözcü Kararına Tepki:Bizimle Dalga mı Geçiyorsunuz?

Sözcü’ye attığı manşetler ve yazıları yüzünden yapılan algı operasyonunda açılan davada karar duruşması görüldü.
İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesince duruşmada, verilen aranın ardından karar okundu.

Mahkeme heyeti, "savunmasının alınmamış olmasını, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunmasını" dikkate alarak, sanık Burak Akbay hakkındaki dosyanın ayrılmasına hükmetti.

Gazetenin yazarları sanıklar Emin Çölaşan ve Necati Doğru'yu, "FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 3 yıl 6 ay 15'er gün hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, internet sitesinin yayın yönetmeni sanık Mustafa Çetin ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ı da aynı suçtan 3 yıl dörder ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Yücel Arı, Yonca Yücekaleli ve Bekir Gökmen Ulu'yu ise aynı suçtan 2 yıl birer ay hapis cezasına çarptırdı.  

Gazeteci İsmail Saymaz ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda karara tepki gösterdi.

Saymaz yaptığı paylaşımda, "Cumhuriyet’ten sonra Sözcü için verilen bu hukuksuz karar gösteriyor ki FETÖ yargılamaları, devletin tarikatlar ve suç örgütlerinden arınması işin fırsat değil, FETÖ gerekçesiyle toplumsal ve siyasal muhalefetin bastırılıp cezalandırılması için kaldıraç olarak kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Saymaz diğer bir paylaşımda ise "O ki Sözcü, FETÖ’ye yardım ediyordu, 31 Mart seçimlerinden önce Binali Yıldırım’a varıncaya kadar bütün AKP’liler Sözcü gazetesine röportaj verdi? Neden Nihat Zeybekçi, Sözcü’yü ziyaret edip “FETÖ’cü” Emin Çölaşan ile fotoğraf çektirdi? Bizimle dalga mı geçiyorsunuz?" açıklamaları ile tepki gösterdi.

Yorumlar (0)