İsmail Saymaz'dan Ayasofya hatırlatması:Vefat eden Mustafa Kemal değil Ali Erbaş’ın zihniyetidir

Ayasofya Camii açılmasıyla birlikte Ali Erbaş'ın Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adını anmayarak sonrasında yapılan açıklamada da "vefat eden" açıklaması tepki toplamıştı.Gazeteci İsmail Saymaz, Ali Erbaş konusunda kitabın ortasından konuştu.

GÜNDEM 03.08.2020, 12:04
İsmail Saymaz'dan Ayasofya hatırlatması:Vefat eden Mustafa Kemal değil Ali Erbaş’ın zihniyetidir


Gazete Kritik- Gazeteci Yazar İsmail Saymaz dün katıldığı bir televizyon programında Ayasofya konusunda yapılan değerlendirmede yine çarpıcı bir değerlendirme yaptı.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Ayasofya'nın açılışında yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk'ü anmaması sonrasında da yaptığı düzeltmede "vefat eden" diyerek büyük tepki görmüştü. 

Saymaz'ın Ali Erbaş ile ilgili yaptığı değerlendirme şu şekilde oldu:


Mustafa Kemal bütün bu hikayede sadece vefat eden statüsünde yer alıyor.Bunun dışında hiçbirşey ifade etmiyor Ali Erbaş için. Sadece vefat edendir.Peki o hutbesinde kimleri andı? Okuyorum... Fatih Sultan Mehmet'ten başlayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a varıncaya kadar bir dua ederseniz ben burada Mustafa Kemal'i kasdettiğinizi anlarım. Bence zaten onu kastediyor. Mustafa Kemal bu tarihi kesitte sadece vefat eden diye ifade edilecek bir şahsiyet değil. Mustafa Kemal ikinci Fatih’tir. O olmasa Ayasofya’da hutbeyi rüyasında görürdü. George Lloyd, Ayasofya’yı kilise yapacaktı. Mustafa Kemal yeni Cumhuriyet'in temellerini atmasaydı, Ali Erbaş o hutbeye çıkmayı hayalinde görürdü.


Üzgünüm alınmasın ama eğer vefat eden biri varsa o da Mustafa Kemal değil Ali Erbaş’ın zihniyetidir. Mefta o dur. Ali Erbaş'ın zihniyetidir.Bence Ali Erbaş kendi zihniyetini yansıtıyor.


Daha önce  9 Kasım'da Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etti. Kadir Mısıroğlu'nun Atatürk'e nasıl husumetle baktığını bilmiyor muyuz? Ali Erbaş, Atatürk'e bir sempati beslemiyor. Aksine antipati ile bakıyor.

Yorumlar (0)