'IŞİD Türk askerlerini yaktı' iddialarına hükümetin yanıtı interneti yavaşlatmak oldu

22 Aralık Perşembe gecesi "IŞİD, Türk askerleri Sefer Taş ve Fethi Şahin'i yaktı" iddiası sosyal medyada infial yarattı. Hükümet iddialarla ilgili hiçbir açıklama yapmadı, internet yavaşlatıldı. Sefer Taş'ın 15 ay, Fethi Şahin'in de dört aydır IŞİD canavarlarının elinde rehin olduğu biliniyordu.

GÜNDEM 23.12.2016, 11:26 23.12.2016, 11:26
'IŞİD Türk askerlerini yaktı' iddialarına hükümetin yanıtı interneti yavaşlatmak oldu

Sosyal medya dün geceden bu yana "IŞİD canavarlarının ellerinde rehin tuttukları iki Türk askerini yaktıkları" iddiasıyla çalkalanıyor.

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, IŞİD'in yayınladığı öne sürülen video ve fotoğraflarda iki Türk askeri Sefer Taş ve Fethi Şahin’in yakıldıkları iddia ediliyor.

 

Sefer Taş, 15 aydır IŞİD'in elinde rehin olarak tutuluyordu. Fethi Şahin'in de dört ay önce rehin alındığı ve Rakka'da Sefer Taş'ın yanına götürüldüğü biliniyordu.

 

DAVUTOĞLU'NA BÜYÜK TEPKİ

 

Türk askerlerinin yakıldığı iddiaları, sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Tepki çeken isimlerin en başında ise Başbakanlığı döneminde IŞİD militanları için "Birkaç öfkeli çocuk" değerlendirmesi yapan Ahmet Davutoğlu geliyordu.

 

İNTERNET YAVAŞLATILDI

 

İddialarla ilgili hükümet kanalından hiçbir açıklama yapılmazken, gece yarısından itibaren internetin yavaşlatıldığı gözlendi. Özellikle Facebook ve Twitter’e erişim sağlanamıyor.

Yorumlar (0)