'İntihar etti' denilen Aleyna Çakır'ın, Ümitcan Uygun tarafından ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı

Ankara’da 4 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen ve cansız bedeni sevgilisi tarafından bulunan Aleyna Çakır’ın, birlikte olduğu ülkücü Ümitcan Uygun tarafından ölüm ile tehdit edildiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 15.06.2020, 11:07 15.06.2020, 11:10
'İntihar etti' denilen Aleyna Çakır'ın, Ümitcan Uygun tarafından ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı

Ankara’da 4 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen ve cansız bedeni sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından bulunan Aleyna Çakır’ın, ülkücü sevgilisi tarafından ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı.

Ankara’da 3 Haziran 2020’de intihar ettiği öne sürülen, erkek arkadaşı olduğu belirtilen Ümitcan Uygun tarafından şiddet uygulandığı ve yerde baygın yattığı görüntüler sosyal medyada yayılan Aleyna Çakır soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Aleyna'nın Ümitcan Uygun tarafından ölüm ile tehdit edildiği ancak Çakır’ın Uygun hakkında yaptığı şikayet üzerine kovuşturmaya yer yok kararı verildiği öğrenildi.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; Aleyna Çakır’ın 4 Haziran günü Ankara’da intihar ettiği haberlere yansımıştı. Cansız bedeni sevgilisi olduğu iddia edilen Ümitcan Uygun isimli erkek tarafından bulunan Çakır’ın arkadaşları, intihar haberine şaşırmış ve inanmadıklarını söylemişti. Sosyal medyada yayılan videoda Aleyna Çakır, Ümitcan Uygun tarafından darp ediliyor ve canlı yayında yerde yatan baygın görüntüsü paylaşılıyor. Ümitcan Uygun videoda, “Öyle yapılmaz böyle yapılır” diyor.

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLMİŞ

Ankara’da Aleyna Çakır ismiyle bilenen Sema Esen, ölümünden önce 17 Nisan’da evine zorla girdiği iddiasıyla erkek arkadaşı Ümitcan Uygun ve arkadaşı Enes Ö., hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine şüpheliler hakkında ‘konut dokunulmazlığını ihlal’, ‘hakaret’ ve ‘basit yaralama’ suçlarında başlatılan soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Uygun ve Enes Ö., hakkında ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi. Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İddianamede, şüpheli Uygun'un 17 Nisan’da gözaltına alındığı 1 gün sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

'KOVUŞTURMAYA YER YOK' KARARI VERİLMİŞ

İddianamede, Esen ile şüphelilerden Ümitcan Uygun’un sevgili oldukları, suç tarihinden üç gün önce ayrıldıkları belirtildi. Şüphelilerin Esen’in evine geldiklerinin belirtildiği iddianamede “Enes’in konuşmak istediğini söylemesi üzerine mağdurun kapıyı hafif aralaması ile birlikte şüphelilerin kapıyı iterek zorla içeri girdikleri, Ümit’in eve girdikten sonra Seni öldüreceğim’ diyerek tehditte bulunduğu” belirtildi. Şüpheli Ümitcan Uygun, hakkında hakaret ve basit yaralama suçlarından ise kovuşturmaya yer olmadığına da karar verildi.

Yorumlar (0)