İlkokulda çocuklara cihat propagandası

Anadolu Gençlik Derneği, Milli Eğitim Müdürlükleri ile imzaladıkları protokollerle okullarda cihat propagandası yapıyor

GÜNDEM 10.01.2017, 11:01 10.01.2017, 11:01
İlkokulda çocuklara cihat propagandası

Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Milli Eğitim Müdürlükleri ile imzaladıkları protokolle uzun bir süredir ilkokul ve liselerde dini propaganda gerçekleştiriyor. Okul binalarında stantlar açıyor, bildiri dağıtıyor, dini yarışmalar düzenliyor. Bu dernekle ilgili araştırmalar gerçekleştiren Evrensel gazetesinden Eylem Nazlıer, küçük yaşta çocukların olduğu dini etkinlikte duvarda “Hayat, iman ve cihat” pankartının asıldığı görsellere ulaştı.

 

Başka bir görselde ise 8-9 yaşındaki çocukların ellerine “Hayat, iman ve cihattır”, “Müslüman noel kutlamaz”, “Unutma noel baba kendi çocuklarına gökten oyuncak, müslüman çocuklarına gökten bomba yağdırır”, “Zil çalınca okula koşan çocuklara, ezan okununca camiye koşmayı nasip eyle ya Rabb”, “Allah ile olduktan sonra ölüm de ömür de hoştur” yazılı dövizler veriliyor.

 

Anadolu Gençlik Derneği gibi derneklerin okullarda faaliyet yürütmesine ise veliler ve uzmanlar tepki gösteriyor. İsmini vermek istemeyen bir veli, dini vakıfların okullarda faaliyet yürütmesinin laik ve bilimsel eğitime aykırı olduğunu söyledi.

 

‘ÖLÜM SİYASETİ İÇİN NEFERLER ÜRETİLİYOR’

 

AGD’nin okullardaki faaliyetleri ile ilgili Evrensel'e konuşan Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu, “Dernek çalışmalarının içeriğini ve hedefini anlamak için dikkatli bir inceleme yeterli olacaktır. AGD ve temsil ettiği siyasi İslam çizgisi, uzun süredir bir iman zaferi efsanesi yaratmak için uğraşmaktadır. Bunun için Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy bir araç olarak seçilmiştir. Bu yeni ve güçlü efsane ile şu an rejimi sürdürdüğü ‘ölüm siyaseti’ için neferler üretilmek istenmektedir” dedi.

 

İlkokulda çocuklara cihat propagandası

 

SİYASETİN BİR PARÇASI

 

AGD’nin çocukların yaşamını iman ve cihat olarak görmesini istediğini dile getiren Değirmencioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Buradaki cihat, günlük yaşam içerisinde kötüye karşı çıkmak vb. bir anlayış değil, imanın zaferi için verilen gerçek bir savaş anlamına gelmektedir. Çocuklara bir masal anlatırcasına bir efsane anlatılmakta ve çocuklardan birer nefer oluşturmak istenmektedir. Çocuklar bir savaşta öne sürülecek erlerden öte bir değer taşımamaktadır. Ellerine pankartlar verilerek yola çıkarılan çocuklar birer nefer, birer papağan olarak görülmektedir. Bu neferler, dindar ve kindar kuşakları oluşturacaklardır. Önder onlara seslendiğinde savaşmaya hazır olmaları gerekmektedir. Savaşın nerede, ne zaman ve kime karşı olacağını ise önder belirleyecektir. Bugün Türkiye çapında okullarda sürdürülmekte olan ‘Zafer İslam’ın’ ve ‘Demokrasi Şehitleri’ temaları bu siyasetin bir parçasıdır.”

 

Yorumlar (0)