İkizdere'de taş ocağı talanı: 100 bin ağaç kesilecek

İkizdere'de direniş sürerken Avukat Yakup Okumuşoğlu, 100 hektarlık alanda Cengiz Holding'in 100 binin üzerinde ağacı keseceğini belirtti.

GÜNDEM 04.05.2021, 09:56 04.05.2021, 10:00
İkizdere'de taş ocağı talanı: 100 bin ağaç kesilecek

İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağına karşı direniş sürüyor.

Son olarak gözaltına alınan İkizdere Dernekler Federasyonu (İDEF) Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, “Bizi böyle yıldırmak istiyorlar” dedi.

Birgün'den Yaren Çolak'ın haberine göre; Yılmaz serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hemen hemen her gün birilerinin gözaltına alınıyor. Alana giden tüm yolları kapadıkları için ben de derenin içinden yukarı çıktım. Jandarma gözaltına aldı. Bana karakolda herhangi bir soru sorulmadı. ‘Neden gözaltındayım?’ diye sorduğumda da ‘askere mukavemetten’ dediler.”

DOĞANI KORU ÇAĞRISI NEREDE KALDI?

Doğayı korudukları için ceza kesildiğine ve gözaltına alındıklarına dikkat çeken Yılmaz, “Çevre Bakanlığı ile Orman Bakanlığı’nın televizyonda mesajları oluyor; ‘çevreni koru’ diye. Ancak vadileri, ormanları yok ediyorlar. Koruyanı da cezalandırıyorlar. Biz Anayasal hakkımızı kullanarak yurttaşlık görevimizi yapıyoruz” diyerek mücadeleye devam çağrısında bulundu.

Avukat Yakup Okumuşoğlu ise şu ana kadar yaklaşık 15 kişinin gözaltına alındığını belirterek, “Direnenlere 900 TL pandemi cezası kesildi” dedi.

Okumuşoğlu, Cengiz İnşaat’ın proje tanıtım dosyasına bile uymadığını aktararak “Yamaçları molozlarla doldurdular. Ağaçları söküyorlar. Tahribat had safhada. Burası yaklaşık 100 hektar. Şirketin ruhsat alanında da 100 binin üzerinde ağaç var. Eğer çalışma devam ederse 100 binin üzerinde ağaç katledilecek demek oluyor” diye konuştu. Yurttaşlardan Kemal Baş, “Vadide başlayan çalışmaların ardından şelale taş yığınları altında kaldı. Yaklaşık 40 büyük ağaç kesildi. Küçükleri sayamıyorum bile. Direnişte tırmandığımız fotoğraflarımız olan ağaçlar gitti onlar artık yok” ifadelerini kullandı.

 PAYLAŞ

Yorumlar (0)