banner758

İhraçlar bizi susturamayacak

Genel Başkan Fikret Aslan dahil birçok üyesi KHK ile işten atılan Büro Emekçileri Sendikası kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıla görevine son verilen BES üyelerini ve yöneticilerinin yanı sıra HDP Miletvekili Lezgin Botan da katıldı.

GÜNDEM 09.12.2016, 15:31 09.12.2016, 15:31
 İhraçlar bizi susturamayacak

Birgün de yer alan habere göre, Büro Emekçileri Sendikası(BES) KHK’larla işten çıkarılan veya açığa alına üyeleri ile Ankara’da kahvaltıda bir araya geldi. HDP Milletvekili Lezgin Botan’da BES’e destek vermek için toplantıda hazır bulundu.

 

 

Kahvaltı sonrası basına açıklma yapan BES Genel Başkanı Fikret Aslan hukuksuzluğun egemen olduğu bir dönemden geçildiğini söyledi. Aslan, “Emekçiler geçim AKP ise başkanlık derdinde. Kamu emekçileri AKP ile yandaş sendikası MEMUR-SEN arasında yapılan anlaşmalar mahkum edildi. Sendikamız ihraçlar, görevden almalar ile susturlmaya ve sindirilmeye çalışılıyor. Bu güne kadar 7 üyemiz tutuklandı ve 143 üyemizin işine son verildi. BES insanca bir yaşam, güvenceli iş ve güvenli gelecek kaygısında büro emekçileri onurlu sesidir. OHAL’in kaldırılmasını ve KHK’ların sonuçları ile birlikte iptal edilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)