İddia: Trabzonspor, "İmamoğlu bayramlaşmaya katılır" diye etkinliğini iptal etti

Yeniçağ yazarı Avcı: Trabzon bunları sakın unutma

GÜNDEM 07.06.2019, 12:36
İddia: Trabzonspor, "İmamoğlu bayramlaşmaya katılır" diye etkinliğini iptal etti

Yeniçağ yazarı Servet Avcı, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon ziyareti sırasında yaşandığını söylediği bir iddiayı köşesine taşıdı. Avcı, Trabzon'da isim vermeden tepki gösterdiği kişi ve kurumlardan bahsederken, "İmamoğlu belki bayramlaşmaya katılır'korkusuyla bayramlaşmayı iptal eden ve yıllardır hâkim siyasetin yan kuruluşu gibi faaliyet gösteren kulüp yöneticileri" olduğunu söyledi. 

İmamoğlu, bayram nedeniyle memleketi Trabzon'a gitmiş, geniş katılımlı bir miting yapmıştı. 

Avcı, İmamoğlu üzerinden Trabzon ve Trabzonlulara yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. Avcı'nın "Unutma Trabzon!" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Bak şimdi siyasette 'ne olursa olsun kazanma' adına nasıl da kızgınlık ve kompleks içinde kıvrana kıvrana salya akıtıyorlar sana…

O yüzden unutma!.. "Bu Trabzonlu, bunun hesabı başka" diyen çatal dilleri… Dönüş hızıyla elektrik bile üretebilecek çaptaki zenneleri… "Müslüman görünen Pontuslar" diyerek 'dünün çözümcüleri'ni yalamaktan dilleri köseleye dönenleri… Ekrem İmamoğlu için Trabzon'da toplanan mahşerî kalabalığa 'Rum Pontus Cemiyeti' yakıştırması yapan sütü bozukları… İmamoğlu'na karşı mücadeleyi 'Pontus'a karşı' mücadele olarak sunan siyaset yosmalarını... Sakın unutma!..

Ve tabii, tere batasıca siyaset uğruna bir şehir bu kadar hayasızca saldırı altındayken, ağzını açamayan siyasetçileri de… 'Mezarlıkta ıslık çalan' Trabzon'un sözde milliyetçi sivil toplum kuruluşlarını da… 'İmamoğlu belki bayramlaşmaya katılır' korkusuyla bayramlaşmayı iptal eden ve yıllardır hâkim siyasetin yan kuruluşu gibi faaliyet gösteren kulüp yöneticilerini de… Yeri geldi mi "Ülkenin en güçlü yerel basını" olmakla hava basmaya kalkan ama Trabzon bu denli adice bir tutumun hedefi haline geldiğinde 'ölü taklidi' yapan bir kısım yerel basını da…

Yazının tamamı için tıklayın


Trabzonspor iptal açıklamasında ne demişti?

Trabzonspor, 4 Haziran 2019 tarihinde yaptığı açıklamada bayramlaşma etkinliğinin 6 Haziran Perşembe gününe ertelendiğini duyurmuştu.

Trabzonspor resmi internet sitesinden şu açıklamayı yapmıştı: 

Kulübümüzdeki bayramlaşma töreni, Teknik Direktörümüz Ünal Karaman için düzenlenecek imza töreni nedeni ile Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününe ertelenmiştir. Bayramlaşma törenimiz, 6 Haziran Perşembe günü, saat 14.00’te Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılacak imza töreninin ardından saat 15:00’te başlayacaktır.

Camiamıza saygıyla duyurulur.

Yorumlar (0)