banner758

İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma izni vermedi

İçişleri Bakanlığı, 'türbe ziyareti sırasında elleri arkadan bağladığı ve görevden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ettiği' iddiasıyla hakkında inceleme başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na soruşturma izni vermedi.

GÜNDEM 10.05.2021, 14:29 10.05.2021, 14:31
İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma izni vermedi

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "görevden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü ve Fatih Sultan Mehmet'in türbesinde ellerini arkadan bağlayıp saygısızlık yaptığı" iddialarıyla ilgili soruşturma izni vermedi.

AA'nın haberine göre, İçişleri Bakanlığınca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine "görevinden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, ziyaret ettiği belediye başkanlarının ve anılan partinin teröre olan yardımlarını desteklediği ve bir ziyareti esnasında ellerini arkadan bağlayıp Fatih Sultan Mehmet'e ait türbeye saygısızlık yaptığı" iddiaları ile ilgili İmamoğlu hakkında ön inceleme başlatıldı.

İmamoğlu'nun ön inceleme kapsamında istenen yazılı ifadesini 5 Mayıs'ta vermesinin ardından çalışmalarını tamamlayan müfettiş, 7 Mayıs'ta düzenlediği raporu Bakanlığa sundu.

Raporda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine başlatılan ön inceleme sonucunda her iki konuda da iddialrın ispat edilmediği belirtildi. Söz konusu rapor üzerine İçişleri Bakanlığınca, Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma izni verilmedi.

KARAR TEBLİĞ EDİLECEK

Bundan sonraki süreçte İmamoğlu'yla ilgili soruşturma izni verilmemesi kararı ilgililere tebliğ edilecek.

Herhangi bir itirazın olmaması veya olası bir itirazın Danıştay tarafından reddedilmesi halinde karar kesinleşecek.

İtiraz olması halinde kabulü ve Bakanlık kararının kaldırılması durumunda ise savcılıkça soruşturma aşamasına geçilebilecek.

SOYLU, 'SORUŞTURMA İZNİ VERMEM' DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, türbe gezerken ellerini arkadan bağladığı için hakkında inceleme başlatılan İmamoğlu hakkında soruşturma izni vermeyeceğini söylemişti. Soylu, 24 TV'de katıldığı bir programda şunları ifade etmişti:

"Camilerde ve mezarlık yerlerinde eller arkaya konmaz. Saygı, edep ve terbiyedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, orada belediye başkanı sıfatıyla var. Vatandaş, Fatih Sultan Mehmet'e saygısızlık olduğunu düşünüyor. Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşündüm. Bu rutin devlet görevlilerini ve memurlarını korur. Devlet memurları kanunu tam da bu için vardır. Biz araştırma yaparız. Karşı tarafta vatandaş var.

Bu şikayetler 2 türlü bize gelir. Valiliklere ve İçişleri Bakanlığı’na gelir. 2’ncü tür olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulur. Savcılık suç duyurusuyla birlikte işleme koyar. Tartışma şu: Burada bu işleme konulmalı mıydı. Burada kişiye özel bir durum söz konusu değildir. Burada bir soruşturma söz konusu değildir. Ben buna soruşturma izni vermem."

Yorumlar (0)