İBB'de 8 bin Mercedes AKP'ye mi tahsis edildi?

Seçimlerin ardından mazbataların hala verilmemesi üzerine yeni bir iddia ortaya atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki lüks araçların AKP teşkilatlarına tahsis edilip edilmediği soruldu.

GÜNDEM 05.04.2019, 13:36 05.04.2019, 13:36
İBB'de 8 bin Mercedes AKP'ye mi tahsis edildi?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ili CHP'li adaylar kazanmıştı. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'da CHP'li Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise CHP'li Mansur Yavaş Belediye Başkanı seçildi. Seçim sonuçlarının ardından Cumhur İttifakı seçimi iptal ettirmek adına her yolu deniyor.

AKP'nin kazandığı illerde mazbatalar bir bir verilirken İstanbul ve Ankara'da bu süreç 'uzatılıyor.' Peki AKP, büyükşehirlerin teslimini neden bu kadar uzatıyor?

 

Ortaya atılan bir iddiaya göre iktidar, geçen bu süre zarfında CHP'nin kazandığı belediyelerin kaynaklarını kendi belediyelerine aktarıyor. Son olarak gündeme gelen bir iddia da bunu onaylar nitelikte oldu. 31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonucuna göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını Ekrem İmamoğlu kazandı. Erdoğan'ın akrabaları veya siyaseten ona yakın isimlerin vakıflarına İBB'den destek verildiği ortaya çıkmıştı.

LÜKS ARAÇLAR AKP'YE Mİ TAHSİS EDİLİYOR?

CHP İBB Meclis üyesi Arif Kızılyalın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "8 bin adet Merceses Audi BMW Passat kiralık araçları kimler kullanıyor? Akp teşkilatlarından kimlere tahsisli araç var?" dedi.

Yorumlar (0)