Hüsnü Mahalli'nin felç olma riski var

CHP İstanbul milletvekili Dr. Ali Şeker, “Cumhurbaşkanı’na ve kamu görevlilerine hakaret” suçlamalarıyla Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Hüsnü Mahalli ile görüştü. Şeker, Mahalli’nin bacaklarında felç durumunun olduğunu ve oturup kalkamadığını belirterek “Bu koşullarda tedavi olmaz” dedi.

GÜNDEM 18.01.2017, 10:31 18.01.2017, 10:31
Hüsnü Mahalli'nin felç olma riski var

“Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçlamalarıyla tutuklanan ve tedavisi için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tutulan gazeteci Hüsnü Mahalli’nin sağlık durumunun kötüleştiği belirtildi. Mahalli’nin kızı Sevra Mahalli, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Babamın kan değerleri kötüleşiyor. Önceliğimiz hep tedavisi ve sağlıgı. Tutukluluk incelemesi sonucuna da itiraz ediyoruz” diye yazdı

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker de önceki gün Silivri Cezaevi’ne giderek Mahalli ile görüştü. Şeker, Mahalli’nin hareketlerinde sıkıntılar olduğunu, çömelip kalkamadığını ve bacaklarında felç durumu olduğunu söyledi. Şeker “Bağışıklık sisteminin omuriliğe saldırısı sonucu otoimmün dediğimiz tipte iltihaplanma nedeniyle omurilik vazifesini göremez ve felç oluşur. Protez desteğine ihtiyaç duyuyor fizik tedavi görmesi gerekiyor, hematoloji takibi gerekiyor. Bağışıklık sistemini baskı altında tutan, kan değerlerinide düşüren bir tedavi görüyor” dedi. Şeker, 1 aydır immün (bağışıklık) baskılama tedavisi kesildiği halde kan değerlerinin yükselmediğini, son tahlillerde kan hücrelerinin düşük olduğunun görüldüğünü anımsatarak, şu bilgileri verdi:

 

“Dışardan yemek yedirilmiyor, parasıyla yemek aldırtılmıyor ve aç kalıyor. Fiziki koşullar kötü, hijyen kötü, gürültüden uyuyamadığını söylüyor. Stresli ortamlar bu hastalığı ilerletir. Bu koşullarda tedavi olmaz. ‘Hastalık ilerlesin’ diye mi çabalıyorlar diye düşünüyor.

Yorumlar (0)